Kako instalirati VPN na Kodi pomoću dvije različite metode [2023]

Kodi je već dugo vremena u industriji i popularan je među binge promatračima jer ima vrhunske značajke i kvalitetan sadržaj. Pored toga, raznolikost sadržaja dostupnog na Kodi neće vas pustiti da razmišljate ni o čemu drugom. To je jedno stajalište za zabavu, vijesti, sport, glazbu i još mnogo toga.

Jedna od najvećih briga u ovom digitalnom dobu je cyber sigurnost, a online streameri među najvećim su žrtvama. Korisnici Kodi prenose sadržaj putem svojih dodataka, koji su ili službeni ili neslužbeni (treći) dodaci. Službeni dodaci Kodi pružaju streamove koje su ovlastili vlasnici sadržaja i distributeri i nisu uključeni ni u jedno piratstvo. Dodaci trećih strana koriste se više od službenih i mnogi od njih pružaju piratske protoke, što ih označava ilegalnim za upotrebu.

Vlasti i mnogi hakeri iskorištavaju ranjivost mrežnih streama i špijuniraju ih dok su u streamu na mreži bez ikakvog traga. Špijunski programi i zlonamjerni softver uobičajeni su problem s kojim se suočavaju milijuni netizena širom svijeta. Posebno, kada koristite platformu otvorenog koda kao što je Kodi, preporučuje se zaštita vaše privatnosti.

Pametni korisnici štite svoju privatnost i internetsku prisutnost putem VPN-a jer šifrira promet i osigurava vezu. Međutim, ne može se svaki VPN koristiti za mrežno strujanje jer nije svaki VPN davatelj poslužitelja velike brzine. Preporučio bih vam da odaberete najbolji VPN za Kodi kako biste zaštitili svoju privatnost i uživali u neometanom streamingu.

2 načina za korištenje VPN-a na Kodi-ju

Postoje dva različita načina na koje možete koristiti VPN na Kodi-u za deblokiranje streamova i održavanje privatnosti. VPN možete instalirati izravno na Kodi, ako davatelj ima namjenski Kodi dodatak. Inače ćete na uređaj morati instalirati VPN, a zatim ga pokrenuti Kodi. Obe ove metode su isprobane i testirane, i nijedan problem nije primijećen ni u jednoj.

Pogledajmo kako instalirati VPN na Kodi koristeći obje ove metode:

  Kako gledati englesku Premier ligu uživo online 2023/2023

1. Kako instalirati VPN na uređaj koji se koristi na Kodi

Jedan od najučinkovitijih načina upotrebe VPN-a na Kodi je instaliranje na uređaj i pokretanje Kodi-a preko sigurne veze. Korištenje ovakvog VPN-a neće vas ometati tijekom streaminga i moći ćete bez problema deblokirati protoke. Ova je metoda u osnovi primjenjiva za VPN davatelje koji nemaju namjenski Kodi dodatak.

Slijedite ove jednostavne korake za instaliranje VPN-a na vaš uređaj:

  1. Posjetite službenu web stranicu davatelja usluga i prijavite se za njihovu uslugu odabirom paketa koji vam najviše odgovara.
  2. Sada preuzimajte klijenta / aplikaciju u skladu s vašim uređajem i operativnim sustavom. Na primjer, ako koristite Windows, preuzmite Windows klijent.
  3. Nakon preuzimanja instalirajte klijent na svoj uređaj. Nakon dovršetka instalacije, prijavite se na uslugu pomoću vjerodajnica koje su vam pružene u trenutku prijave.
  4. Sada se povežite sa sigurnim poslužiteljem s popisa poslužitelja.
  5. Nakon povezivanja s poslužiteljem, otvorite Kodi na svom uređaju.
  6. Strujajte s bilo kojim dodatkom koji želite koristiti bez straha od ograničenja.

2. Kako instalirati VPN na Kodi – izravna instalacija

PureVPN je jedini najbolji VPN za Kodi koji ima namjenski dodatak Kodi koji korisnicima olakšava sigurnost tijekom streaminga. Ovaj vodič za instalaciju koristi spremište koje je osigurao PureVPN namijenjen za Kodi. Svi korisnici koji su nadogradili na Kodi Leia 18, slijede ovaj postupak kako bi instalirali VPN na najnoviju verziju Kodija.

 1. Preuzmite Zip datoteku spremišta PureVPN.Kako instalirati VPN na Kodi Krypton 17.6
 2. Otvorena Kodi > Kliknite na Add-ons kartica.instalirati vpn na kodi jarvis
 3. Klikni na Box-ikona iz gornjeg lijevog kuta > Klik Instalirajte iz zip datoteke opcija.kako instalirati vpn za kodi streaming
 4. Pojavit će se dijaloški okvir, potražite mjesto preuzete zip datoteke i otvorite je > dodatak će biti instaliran i pojavit će se obavijest.kako dodati vpn na kodi
 5. Vrati se na Kodi glavni izbornik > Kliknite na Add-ons kartica> Ići Dodaci programa > Odaberi PureVPN> Klik Postavke dodataka > Pojavit će se dijaloški okvir s opcijama.purevpn za postavljanje kodi
 6. Zadržite pokazivač iznad opcije Konfiguracija VPN-a i unesite svoj Pojedinosti o prijavi za PureVPN > Kliknite U redu > Sada se s popisa povežite na željeni poslužitelj.

siguran streaming s vpn za kodi

Kako instalirati VPN na Kodi Leia 17.6

Ako koristite Kodi Krypton verzije 17.6, slijedite ove korake:

 1. Otvori Kodi > Kliknite na Add-ons kartica > Klik preuzimanje datoteka opcija s popisa.
 2. Odaberi Programski dodaci > Pomičite se po popisu prema dolje i kliknite na Web preglednik > Klik Instalirati > Pričekajte da se obavijest pojavi.
 3. Nakon toga, vratite se Kodi glavni izbornik > Klik Add-ons > Ići Programski dodaci > Odaberi Web preglednik.
 4. Otvorit će se dodatak i vidjet ćete sučelje web preglednika > Upišite ovu vezu “https://www.kodivpn.co/repo/purevpn.zip” u adresna traka i Klik u redu > Pojavit će se okvir s vašim odobrenjem za preuzimanje zip datoteke > Klik Da.
 5. Unesite odredište na koje želite preuzeti zip datoteku > Klik u redu > Preuzimanje će započeti i o tome ćete biti obaviješteni kada preuzimanje preuzme > Klik u redu opet Zatvoriti web preglednik.
 6. Povratak na Kodi glavni izbornik > Kliknite na Add-ons > Kliknite gumb kutija > Klik Instalirajte iz Zip datoteke > otvorite odredišnu mapu preuzete zip datoteke > Klik service.purevpn.monitor.1.2.5.zip > Pričekajte instalaciju dodatka.
 7. Vrati se na Kodi glavni izbornik > Kliknite na Add-ons kartica> Klik Programski dodaci > Otvorena PureVPN Monitor OpenVPN.
 8. Kliknite na Postavke dodataka > Unesite svoje Korisničko ime i Lozinka za prijavu na vaš PureVPN račun.
 9. Odaberite a regija zemlje odakle želite povezati internet > Klik u redu.
  Kako instalirati Pro Sport na Kodi za manje od 5 minuta

Kako postaviti Kodi VPN na usmjerivač

Jedan od najboljih načina osiguranja vaše mreže je instaliranje VPN-a na Router. Na ovaj način, Kodi ne samo da možete sigurno strujati, već možete uživati ​​i u sigurnoj bežičnoj mreži. Ovo je postavljanje također korisno kada korisnici pokušavaju koristiti Kodi na Fire TV Stick-u s VPN-om na Firesticku Slijedite ove korake za instaliranje VPN-a na usmjerivač:

 1. Prijavite se na svoju upravljačku ploču usmjerivača Tomato
 2. Na ploči s lijeve strane idite na ‘Osnovni, temeljni” > Kliknite “Mreža
 3. Odaberite vezu ‘TipS padajućeg izbornika
 4. Unesite svoje Akreditivi VPN računa koju ste dobili od svog davatelja VPN usluga.
 5. Kvačica ‘Koristite DCHP“I”Koristite Default Gateway na udaljenoj mreži
 6. Pod, ispod PPTP Gateway, unesite adresu poslužitelja na koji se želite povezati
 7. Ostavi ‘Maska podmreže“I”OpcijeSamo polje, osim ako to nije naložio vaš VPN davatelj
 8. Za “Način povezivanja” odaberite “Držati na životuS padajućeg izbornika
 9. Provjerite je li MTU postavljeno na zadano
 10. Pazite i na svoj LAN ili bežične postavke postavljeni su na zadano
 11. Sada se pomaknite dolje do stranice i pritisnite “UštedjetiI to je to, završili ste
 12. Status veze možete provjeriti do Status > drva > Zadnjih 25 redaka

Kako instalirati besplatni VPN na Kodi

Ne preporučujem besplatni VPN za Kodi nikome jer oni nisu tako pouzdani kao što su oni koji plaćaju VPN. VPN-ovi bi trebali pružiti vam sigurnost i pokriti vašu ranjivost, što vjerujem da ne mogu učiniti besplatni davatelji VPN-a. Besplatni VPN korisnici suočili su se s ozbiljnim problemima poput vođenja dnevnika i DNS propuštanja. Ovi se ozbiljni problemi ne očekuju od dobrog i pouzdanog pružatelja VPN-a.

  ExpressVPN za Kodi 2023 pregled - ispada da je najsigurniji VPN za Kodi s nultim zapisnicima

Međutim, ako i dalje nerado trošite ni jedan denar za VPN, možete isprobati TunnelBear za Kodi. To je jedan od najboljih besplatnih VPN pružatelja usluga za Kodi koji imaju poslužitelje u više od 22 zemlje i svi oni omogućuju brzo i brzo preuzimanje i prijenos. TunnelBear koristi AES 256-bitni protokol šifriranja i ima strogu politiku zabrane prijave.

TunnelBear možete koristiti na pet uređaja istovremeno, ali jedan nedostatak upotrebe TunnelBear je taj što ima ograničenje podataka od 500MB dnevno. TunnelBear nema namjenski dodatak Kodi, ali možete ga koristiti instaliranjem izravno na vaš sustav.

Zaključak

Možda se pitate zašto toliko naglašavam upotrebu Kodi VPN-a unatoč tome što je Kodi legalna usluga struje. Razlog za moj naglasak na korištenju VPN-a za Kodi je taj što mrežno strujanje putem Kodija putem dodataka treće strane može, ali vi riskirate i nitko se ne želi suočiti s tom vrućinom. Drugo, pitanja kibernetičke sigurnosti rastu iz dana u dan i uvijek je bolje biti siguran nego žaliti.

Moj je drugi naglasak na odabiru plaćene VPN usluge, a ne besplatnom VPN pružatelju, jer ništa dobro ne dolazi besplatno. Besplatni davatelji VPN-a ne štite vas, već vas radije ostavljaju ranjivima i tko zna hoće li čuvati vaše zapisnike. Zato budite pametni u odabiru pružatelja VPN-a jer će biti ugrožena vaša privatnost na mreži.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this