Kodi The Ultimate софтуер за домашно кино с отворен код

Замисляли ли сте се, че ще можете да предавате много разнообразие от съдържание чрез един плейър? Няма право! Е, никой не е мислил така и това е направил Kodi!

Тя постави страхотен стандарт, който не е лесен за състезание. Kodi и неговите добавки позволяват на потребителите да излъчват филми, телевизионни предавания, Карикатури, Спорт, Новини и много други разновидности на живо съдържание чрез една платформа.

Като си спечели голяма репутация, Kodi е добре известен по целия свят и истински стрийм маниер определено би използвал Kodi веднъж в живота си.

Какво е Коди?

Kodi е приложение за стрийминг на медии с отворен код, разработено от фондация XBMC преди 14 години. Kodi позволява на наблюдателите на биене и парещи отрепки да гледат любимите си филми, телевизионни предавания, телевизия на живо, новини, спортни събития на живо, музика, карикатури и много други. Kodi спечели популярност заради гъвкавата наличност на съдържанието чрез своите добавки.

Множество налични онлайн стрийминг услуги могат да се използват за стрийминг на разнообразно съдържание, но техните ограничения са причината хората да не изберат за тях. Услугите за стрийминг като Hulu и Amazon са гиганти, но Kodi като софтуерно приложение ги превзе в онлайн поточно състезание и покритие на аудиторията поради способността си да персонализира и разнообразието си..

какво е Kodi софтуер

Разнообразието на Kodi не е свързано само със съдържанието му, но и с платформите и устройствата, с които може да се използва. Kodi може да бъде инсталиран в почти всяко устройство и почти във всяка операционна система. Официалният уебсайт на софтуера на XBMC е Kodi.tv

Невероятно, нали?

Кога за последно станахте свидетел на едно приложение за стрийминг, което може да се използва в различни операционни системи и приложения като Windows, Android, Linux, iOS, Fire TV, Xbox, Roku, Raspberry Pi и на смарт телевизори?

Това е реалното конкурентно предимство, което Kodi има пред останалите.какво е Kodi софтуер gif

Kodi има стотици добавки, които позволяват на потребителите да гледат любимото си съдържание в HD качество чрез едно кликване. Най-хубавото на Kodi е, че наличните добавки на Kodi са специализирани добавки за всяка категория, което улеснява потребителите да избират всяка добавка, която отговаря на техните нужди.

Има специфични добавки на Kodi за различни региони, които предоставят потоци за този конкретен регион, диверсифицирайки Kodi използвайки аудиторията. Това разнообразие на XBMC е причината да спечели толкова голяма репутация сред хората.

Какво можете да предавате / гледате в Kodi?

В Kodi можете да предавате или гледате почти всичко, което можете да гледате на вашия кабел или сателитна телевизия. Той има широка гама от добавки, всяка от които ви предоставя голямо разнообразие от канали и потоци, от които да избирате.

Kodi предоставя на своите потребители достъп до канали на живо от различни региони, като им позволява да имат достъп до потоци от съдържанието, което не е достъпно на телевизора в техния регион. За разлика от други онлайн стрийминг устройства като Amazon FireStick и Chromecast, XBMC не хоства приложения, но има добавки, които могат да се използват за поточно съдържание.инсталация на kodi xbmc

Има два типа добавки:

 1. Официални добавки

Добавки, които са лицензирани от разпространителите на съдържание и изискват абонаментна такса, защото предоставените от тях потоци се излъчват и са собственост на тях и те не участват в пиратството. Тези добавки са лесно достъпни в официалното хранилище на добавки Kodi.

Няма да ви се налага да го търсите навсякъде в мрежата, просто отидете в секцията Добавки и там отворете браузъра за добавки, отидете на опцията Инсталиране от хранилище и хранилището за добавки на Kodi ще бъде там пред Вие.

 1. Неофициални добавки

Фондация XBMC или която и да е сертифицирана и лицензирана компания не разработва неофициални добавки, но разработчици на свободна практика и програмисти разработват тези неофициални коди добавки.

Чудите се защо?

Звучи като пиратство!

Да, тя попада под флага на пиратството, защото това е първо нарушение на авторските права. Не е необходимо обаче всяка добавка на Kodi от трети страни да участва в пиратството, тъй като има няколко добавки, които предлагат връзки за стрийминг.

Сега ще се чудите защо някой би използвал добавка на трети страни!

Е, причината е доста проста и си струва да се съгласите! Тези добавки са без абонамент и осигуряват качествени потоци от почти всеки канал и за всяка категория съдържание. Тази причина е приветствана от много наблюдатели на биене и стриймове, тъй като те получават достъп до всичко, което желаят да видят, поради което избират такива добавки.

След като знаете, че съдържанието в тези добавки е безплатно и са донякъде незаконни, може да се замислите дали има начин да използвате тези добавки или не. Е, има безопасен начин за използване на тези добавки и това е чрез използване на доверие, достойно и най-добро VPN за поточно предаване на Kodi, което осигурява качествена сигурност, тъй като не трябва да има компромиси с цифровата свобода.

  Как да инсталирате Popcorn Time на Kodi за по-малко от 2 минути

Въпросите относно законността и въпросите, свързани със закон, повдигнати срещу Kodi поради тези добавки, са разгледани по-долу. Уверете се, че сте преминали добре през тях.

Kodi Download

Kodi е официално достъпен на различни платформи; ето списъкът с техните връзки за изтегляне:

платформа Линк за изтегляне
Windows Изтеглете Kodi за Windows
OSX / iOS / MacOS Изтеглете Kodi за OSX / iOS; Изтеглете Kodi за MacOS
андроид Изтеглете Kodi за Android
Linux Изтеглете Kodi за Linux
Raspberry Pi Изтеглете Kodi за Raspberry Pi

Инсталирането на Kodi и неговите добавки на тези платформи е много лесно и в случай, че имате нужда от помощ, можете да се обърнете към нашите ръководства за инсталиране на Kodi..

Kodi обаче може да бъде инсталиран и на няколко други платформи. Да, неофициално!

Следват неофициалните платформи, на които може да се инсталира Kodi и за ваше удобство свързах моите ръководства за инсталиране на тези платформи:

 1. Amazon Fire TV / FireStick
 2. Roku
 3. Xbox
 4. Smart TV на Samsung
 5. Kodi на Android
 6. Kodi на Raspberry Pi

Инсталирането на Kodi на тези устройства е малко сложно, поради което можете просто да кликнете върху тях и ще кацнете върху ръководствата за инсталиране.

Коди законно ли е??

Самият Kodi е легален във всеки аспект и въпросът относно законността на Kodi трябва да бъде наречен нищожен сега. Тъй като имаше много дебати по въпроса и много разяснения бяха предоставени от стрийминг крадци и онлайн защитници на поверителността.

Основната причина за всички тези опасения относно законността за Kodi бяха повдигнати заради фиаско, създадено от тези добавки на трети страни. Поради участието им в пиратството, бяха отправени обвинения за Kodi и фондацията XBMC трябваше да се сблъска с много реакции по въпроса.

Много региони наложиха строга забрана за многобройни потоци и добавки, а някои от тях дори започнаха да следят продажбата и закупуването на кутии Kodi.

Но това не спря дотук!

Властите също започнаха да наблюдават използването на софтуера Kodi и кутии Kodi по целия свят и нещата започнаха да се влошават за хората, които продават незаконни кутии Kodi, когато регулаторните органи и производителите на съдържание скочиха в тази яма.

Искате да знаете основните региони, които направиха строги стъпки срещу Kodi и Piracy; погледнете списъка по-долу:

 1. Европа
 2. САЩ
 3. Великобритания
 4. Германия
 5. Канада
 6. Австралия

 Коди законно ли е в Канада?

Самата Kodi е законна в Канада, но продажбата на напълно заредени кутии Kodi е незаконна! Отбележи, че!

Малко компании в Канада смятат, че продажбата на напълно заредени кутии Kodi ще бъде забавна и печеливша, без да има най-малкото намекване за това, което може да се обърка. Напълно заредените кутии Kodi са просто кутиите Kodi, които имат добавки на трети страни или неофициално поточно съдържание, предварително заредено в тях. Използването на такива кутии Kodi е незаконно, тъй като това попада под знамето на пиратството.

Търговци на дребно и продавачи като ITVBOX.NET, My Electronics, Android Bros Inc., WatchNSaveNow Inc и MTLFreeTV са популярните имена сред тези, които продават тези напълно заредени кутии Kodi.

Тези търговци на дребно и продавачи на напълно заредени кутии Kodi бяха изправени пред съдебни дела от производители и собственици на съдържание като Rogers Communications, Bell, Videotron и няколко други..

Забраната, наложена от Федералния съд, все още е непокътната и никой не може да продава, купува или използва пълни заредени кутии Kodi. Нивото на персонализиране, което Kodi има, е малко тревожно и трудно контролиращо за властите. Едно от най-известните имена, с които се сблъскват със съдебни действия, бяха телевизионните добавки, които трябваше да затворят официалния си домейн заради федералните известия.

Въпреки това, старите навици умират трудно и затова той се завърна в индустрията с нов домейн. Ще трябва да видим колко дълго ще оцелее.

Kodi вече не е част от пазара на ниши, а по-скоро подчертана тема от гледна точка на онлайн стрийминг и пиратство.

Не сте сигурни дали това създава проблеми на фондацията XBMC или е благословия за популярността на Kodi.

 Коди е законно в САЩ?

САЩ се считат за най-големият потенциален пазар за онлайн стримери и наблюдатели на binge, поради което Kodi е много популярен в този регион. Правителството на САЩ обаче призова за строги действия срещу всички онези хора, ангажирани с нелегален стрийминг и онлайн пиратство.

Дори Холивуд се изправи срещу незаконната употреба на XBMC!Коди е законно в САЩ Коди е законно в САЩ

Властите бяха много наблюдателни и следват много сурови действия срещу хора, продаващи незаконни кутии на Kodi. Независимо от това, използването на софтуера Kodi и неговите официални добавки все още е законно и безопасно за използване.

Много разработчици на добавки за Kodi на трети страни са получавали известия и предупреждения от властите и са затворили услугите си в замяна.

Дори eBay и Amazon забраниха продажбата на такива кутии Kodi на своите уебсайтове, а президентът на САЩ призова за строги действия срещу незаконния стрийминг. Дори най-добрата социална платформа за продажба на това устройство; Facebook, поясни ясно, че продажбата на такива незаконни неща във Facebook строго не е позволена.

  Kodi не работи? Чести грешки и поправки (2023)

 Коди законно ли е в Австралия ?

Органът за борба с пиратството е много активен в Австралия през последните няколко години и извършва репресии срещу торент сайтовете и незаконните стрийминг платформи. Наскоро те се опитаха да се опитат да сведат до минимум използването на Bit torrent в техния регион, но не бяха толкова успешни, колкото очакваха. Те бяха в състояние да сведат до минимум и общия брой от 20% начинаещи торент потребители, но отрепки изобщо не бяха обезкуражени.

Сега те започнаха да импровизират плана си за действие и сега насочиха вниманието си повече към напълно заредените кутии Kodi, които са незаконни за продажба по целия свят..

Не се заблуждавайте, Самата Kodi е законна в Австралия, говорим само за напълно заредени кутии Kodi.

Наскоро Алиансът за творчество и забавление и други партньори се обединиха в операцията срещу незаконните IPTV услуги, предоставящи потоци за филми и телевизионни предавания без никакви авторски права. Органите за борба с пиратството също започнаха да се насочват към разпространители на незаконни кутии Kodi, както и към потребители.

 Коди законно ли е във Великобритания ?

Голяма част от аудиторията използва Kodi и други онлайн стрийминг услуги във Великобритания. Това наистина е изключително потенциален и генериращ парични средства за подобни услуги. Въпреки това, откакто тенденцията за онлайн пиратство се е увеличила, властите имат своя охрана и са взети под внимание строги закони и законодателства..

Според проучване, проведено в региона, повече от 5 милиона потребители използват Kodi в домовете си. Съдейки по този факт, можем да преценим броя на потребителите, които биха могли да бъдат замесени в нарушаване на авторски права и пиратство.

Обединеното кралство направи своите закони за борба с пиратството по-строги и присъдите в затвора в такива случаи бяха увеличени. Наскоро съдът на Нюкасъл Кроун осъди затвор за четири години и половина на двама мъже, участвали в продажба на напълно заредени кутии Kodi.

И Джон Додс, и Джейсън Ричардс са го признали и според докладите, които влизат, и двамата са продали стотици незаконни кутии на Kodi за стрийминг английска премиер лига. Обединеното кралство е регион, който е луд за футбола и собствената им премиерска лига е известна в цял свят. Тези заподозрени бяха задържани след жалбите, подадени от Висшата лига.

В момента правителствените агенции и органите за борба с пиратството във всички тези региони са много активни в контрола върху онлайн пиратството и незаконния поток. Британската служба за интелектуална собственост и Европейският съд бяха много активни в намаляването на незаконните поточни операции.

Потребителите, които използват Kodi и неговите добавки на XBMC на трети страни, трябва да бъдат безопасни и това може да се случи само с помощта на VPN услуга. Защитена мрежа позволява на потребителите да стриймират и сърфират в мрежата, без да се страхуват да не попаднат в проблеми.

Как да използвате Kodi?

Kodi има много добре опростен и организиран интерфейс, който всеки може лесно да използва и разбира. Инсталирането на добавки е доста просто и може да стане в рамките на няколко минути. Ако искате да инсталирате официална добавка, можете просто да го направите, като отидете в официалното хранилище за добавки Kodi, което е предварително инсталирано.

Можете да получите достъп до това хранилище, като отидете в менюто Добавки и щракнете върху иконата на инсталатора на пакети. Ще се отвори нов прозорец, в който ще видите опцията „Инсталиране от хранилище“, щракнете върху него и ще видите списък с всички хранилища. От тук можете да отидете в хранилището на добавки на Kodi и да инсталирате всички официални добавки, които искате да използвате.

След като инсталирате добавките, можете да се насладите на поточно предаване с тях, като просто отидете в менюто на добавките. Менюто на добавките има няколко категории като:

 • Видео добавки
 • Програмни добавки
 • Музикални добавки
 • Добавки за снимки

Просто отидете в категорията, към която принадлежи добавката ви и лесно ще я намерите в списъка. Повечето добавки, използвани за стрийминг, са от категорията Видео добавки. Инструментите за поддръжка и съответните добавки обаче са поставени в категорията Програми за добавки.

Освен това, ако искате да инсталирате добавки на Kodi от трети страни, тогава трябва да изтеглите техните хранилища. Можете да го направите, като следвате два метода:

Инсталиране на добавки на Kodi: Добавяне на източник на хранилище

За да инсталирате добавка чрез добавяне на източник на хранилище, изпълнете следните стъпки:

 1. Отворете Kodi на устройството си.
 2. Отидете в менюто с настройки, като кликнете върху иконата на зъбно колело, присъстваща в горната част на менюто вляво.
 3. Отворете File Manager от това меню.
 4. Сега ще видите опцията Добавяне на източник, щракнете върху опцията от списъка отляво.
 5. Ще се отвори диалогов прозорец; ще видите полета за изходния URL адрес и името. Въведете URL адреса на хранилището и щракнете върху OK.
 6. След това дайте име на този източник и щракнете върху OK.
 7. Проверете отново и двете въведени стойности и щракнете отново OK, за да затворите диалоговия прозорец.
 8. Сега се върнете към началния екран на Kodi.
 9. Отидете до менюто Добавки, като щракнете върху раздела Добавки от лявата колона.
 10. Кликнете върху иконата на инсталатора на пакета (икона във формата на кутия) от горния ляв ъгъл.
 11. Ще се отвори ново меню, кликнете върху „Инсталиране от Zip файл ”
 12. Превъртете надолу в списъка и изберете източника според името, което сте добавили по-рано. Папката ще се отвори и ще има zip файл, щракнете върху нея и изчакайте няколко секунди, докато се появи известие.
 13. Сега кликнете върху опцията Инсталиране от хранилище, превъртете списъка и отворете изтегленото от вас хранилище за съответната добавка.
 14. Изберете желаната от вас добавка и щракнете върху Инсталиране.
  Как да инсталирате PureVPN на FireStick и FireTV?

Добавката ще бъде инсталирана и ще се появи известие. Сега можете лесно да получите достъп до добавката от менюто Добавки.

Някои от най-добрите официални добавки за Kodi, които да опитате:

 1. Plex
 2. Wired
 3. Играч на Евроспорт
 4. ESPN 3
 5. BBC iPlayer

Освен това, ако търсите някои добавки на трети страни за поточно безплатно съдържание, опитайте тези:

 1. масово изселване
 2. завет
 3. плацента
 4. Издигане на Нептун
 5. SportsDevil
 6. Джокер спорт
 7. Стартирайте
 8. прераждане
 9. Пулс фитнес
 10. Крайна IPTV

Можете също така да инсталирате Kodi builds, които са чудесен начин да избегнете каранички като инсталирането на всяка добавка една по една. Сградите са с големи размери и имат определени Kodi добавки, предварително инсталирани в тях. Потребителите могат лесно да избират коя конструкция има желаните добавки в тях и след това те могат лесно да инсталират тази компилация, като следват същата процедура, илюстрирана по-горе.

Сградите спестяват време, но също така покриват много системна памет. Аз лично не предпочитам Kodi изгражда, тъй като опитът ми с няколко Kodi надстройки не беше много голям, тъй като те забавят Kodi. Въпреки това, няколко конструкции работят страхотно и осигуряват безпроблемно преживяване на поточно предаване.

Друго чудесно нещо, което потребителите могат да изпробват, са Kodi кожи, за да променят своя интерфейс Kodi. Кожите придават страхотен нов облик на таблото за управление на Kodi и помагат на потребителите да персонализират своя Kodi, колкото искат, по начина, по който харесват.

Инсталирайте добавки на Kodi: Метод за директно изтегляне

Друг начин за инсталиране на добавка е като изтеглите нейния Zip файл на хранилището директно от уебсайта източник и след това го инсталирате. Това е сравнително кратък метод и отрепки го наричат ​​метод за директно изтегляне. Ето процедурата за инсталиране на всяка добавка с метод за директно изтегляне:

 1. Изтеглете Zip файла на хранилището на вашето устройство.
 2. Стартирайте Kodi на устройството си и отидете в менюто Add-ons.
 3. Кликнете върху иконата на инсталатора на пакета от горния ляв ъгъл на вашия екран.
 4. Сега кликнете върху опцията Инсталиране от Zip файл.
 5. Разгледайте системата и отворете изтегления zip файл. Репозиторият ще бъде инсталиран и ще се появи известие.
 6. След като известието се появи, щракнете върху опцията Инсталиране от хранилище.
 7. Сега отворете изтегленото ви хранилище и изберете добавката по ваш избор.
 8. Сега щракнете върху Инсталиране и изчакайте, докато се появи известието с активирана добавка.

Там имате активирана добавката ви чрез метода на директно изтегляне. Повечето от потребителите са склонни да инсталират добавки чрез този метод, защото е кратък и прост.

Kodi Отзиви Reddit и Twitter

Kodi има голям фен, който следи по целия свят. Въпреки това отзивите за Kodi са малко смесени, тъй като има хора, които се радват да използват Kodi, а от друга страна, има хора, които са против. Разгледайте тези туитове и нишки на Reddit, за да видите как се чувстват хората към Kodi.

Погледнете първо положителната страна

Коментар от дискусия Коментар на d4nm3d от дискусия "За какво е полезно kodi?".

Коментар от дискусия Коментар на Boogertwilliams от дискусия "За какво е полезно kodi?".

Коментар от дискусия Коментар на sillycyco от дискусия "За какво е полезно kodi?".

Нека скочим напред към някои негативни мисли за Kodi.

Коментар от дискусия Коментар на NedSc от дискусия "След кратко обсъждане, сега питаме всички разговори със сива зона / пиратство да се случват в / r / Addons4Kodi".

Коментар от дискусия Коментар 13378 от дискусия "Прогнози на Kodi Piracy и Addon за 2023 г.".

|| Хаха, аз съм в епизода, където е сватбата на Кийт и Джулс, но не мога да ги гледам, защото майка ми има това устройство, наречено Kodi, че е незаконно да ги накара да спре да работи върху мен на половината път от епизода на 16, така че е гадно, трябва изчакайте седмица в понеделник, за да опитате да вземете кутията. х

– Stι ᥣᥱ s Stι ᥣ ι ᥒ skι (@SpazWithABat) 19 август 2023 г.

Някой трябва да каже на този момък, че Kodi е напълно легален!

Ето разумно изявление, обобщено всичко в едно изречение:

Всички кутии на Kodi са законни – това, което някой поставя в тях, може да е незаконно.

– simonmel (@ simonmel5) 14 август 2023 г.

Заключителни думи

Kodi е галактика сама по себе си, тъй като дава възможност на потребителите да надхвърлят въображението. Плъгините и добавките са това, което го превръща в нещо в красота, което позволява на потребителите да се наслаждават на любимото си съдържание от цял ​​свят с едно щракване.

Kodi е определил еталон в онлайн индустрията за стрийминг и игра на медии, което не е лесно да се надмине. Няма значение доколко конкурентите на Kodi се опитват да го изпреварят, свободата, която е предоставила на стрийвърите, никога не може да бъде съпоставена..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this