Как да настроите Kodi профил и да управлявате няколко профила през 2023 г.

Какво е Kodi профил?

Функцията на профила Kodi позволява на потребителите да създават собствено пространство, като настроят личния си акаунт и желаните от тях настройки, защитени с щифт. В случай, че има няколко потребители на Kodi, използващи една система, те могат да създават свои собствени профили и да управляват своите добавки и папки със съдържание според техните предпочитания.

Функцията на профила позволява на потребителите да персонализират своите Kodi профили чрез настройване на желаните кожи, надстройки, добавки, без да се прекъсват или прекъсват от други потребители.

Как да настроите Kodi профил?

Най-хубавото на Kodi е неговата простота и лекота на използване за разлика от други поточни програми, които са сложни за конфигуриране. Настройката на Kodi профил е лесен процес и може да се извърши за няколко минути. Следвайте тези стъпки, за да конфигурирате вашия Kodi профил:

 1. отворено Коди и кликнете върху Настройки (икона на зъбно колело)как да настроите коди профил
 2. Ще се отвори нов прозорец, щракнете върху Настройки на профила от менютокак да управлявате няколко коди профила
 3. Щракнете върху раздела Профили и след това щракнете върху Добавяне на профилКакви са предимствата от управлението на няколко профила Kodi
 4. Въведете името, което искате да имате за вашия профил в полето за име и щракнете върху OKКак да превключвате профили в Kodi
 5. Ще се появи прозорец с искане за път към папката. Просто щракнете върху OK, без да избирате папкаПроблеми и поправки на профила Kodi
 6. Сега можете да редактирате потребителския си профил, като качите снимката на профила си и зададете вашата поверителност на достъпа. Задайте предпочитанията си да се отделите, за да ограничите споделянето на профили.редактирайте потребителския си профил, като качите снимката на профила си и зададете вашата поверителност на достъпа
 7. Това е всичко! Сега се насладете на използването на вашия профил и го персонализирайте според вашия вкус.
  Как да инсталирате 1Channel PrimeWire на Kodi XBMC в 7 стъпки

VPN за Kodi профил

Няма никакво съмнение, че Kodi предлага невероятно забавление, но винаги сте уязвими от да станете плячка на атаките на злонамерен софтуер и властите, които ви шпионират. Много добавки на Kodi са незаконни за използване в световен мащаб поради естеството на съдържанието, което предоставят.

Нарушаването на личния живот винаги може да доведе до горчиви последствия. Трябва да имате инсталиран VPN на Kodi, за да осигурите поверителността си, докато стриймирате. Най-хубавото в това да имате един от най-добрите VPN за Kodi е, че той защитава вашата поверителност, въпреки силни криптирания и не ви оставя голи пред властта.

Дори ако използвате официални добавки на Kodi през вашия профил, вашият приятел, използващ различен профил във вашия Kodi, може да използва добавка на Kodi от трета страна. Това може да застраши вашата безопасност и поверителност и да гарантирате, че трябва да имате VPN. Друго страхотно нещо, което трябва да знаете, е, че можете да използвате различни VPN сървъри чрез различни Kodi профили.

Какви са предимствата от управлението на няколко профила Kodi

Има много предимства от управлението на няколко профила Kodi, като:

1. Спецификация и сегрегация на медийната библиотека

Всеки потребител обича да персонализира своя Kodi според нуждите си и много хора не го харесват, когато някой друг се намесва в тези персонализиране. Ето защо, ако споделяте системата си с приятел, можете да поддържате медийната си библиотека според предпочитанията си и да ограничите достъпа до личните си папки.

2. Достъп до съдържание за деца и гост потребители

В тази дигитална епоха ограничаването на децата до достъп до изрично съдържание стана необходимо, както и предизвикателство. Има някои добавки от Kodi, които може да имате в библиотеката си, неподходящи за децата.

За да ограничите достъпа им до такива добавки на Kodi, създайте отделен детски профил и инсталирайте сравнително безопасни добавки и хранилища. Можете да направите същото за гост потребителите, за да ограничите достъпа им до вашата медийна библиотека и лични папки.

3. За тестване на добавки

Много фанатици на Kodi обичат да ловуват нови времена за нови Kodi. Въпреки това, в процеса на изпробване на нови добавки, библиотеката на Kodi става препълнена и с множество безполезни добавки. След това изчистването на всички тези добавки се превръща в караница.

  107 Kodi Addons за април 2023 г. - [100% работа]

За да си спестите неприятностите, можете да създадете профил за тестване на добавки и такъв за лична употреба. Когато почувствате желание да изпробвате нова добавка, направете го чрез тестващия си профил и ако той ви подхожда, след това го инсталирайте в основния си профил. Профилирането ви спестява много време и улеснява нещата за вас.

Как да превключвате профили в Kodi

 1. Отворете Kodi
 2. Кликнете върху Настройки (икона на зъбно колело)
 3. Щракнете върху Настройки на профила > Кликнете върху раздела Профили
 4. Задръжте курсора на мишката върху профила, който искате да използвате > Щракнете с десния бутон върху него и щракнете върху Опция за зареждане на профила от падащия списък.

Kodi ще се рестартира и желаният ви профил ще бъде зареден.

Проблеми и поправки на профила Kodi

Лоши профили на Kodi

Много потребители съобщават, че техните Kodi профили не работят правилно на своя компютър, но работят добре на други устройства. Дори и след свежа инсталация на Kodi, този проблем продължава да съществува при тях. Ето визуализация на тема, публикувана от потребител на Kodi, свързана с този брой:

Профилът на лошия Kodi ме преследва. от Addons4Kodi

Fix

Причината за този проблем изглежда е в сертификат на Google, който трябва да бъде актуализиран. Ако се сблъскате с подобен проблем, опитайте да превключите мрежата или да актуализирате прозорците си.

Запазване на настройките на кожата в нов профил

Най-важното за всяко устройство или платформа на потребителя е възстановяването на желаните от тях настройки и данни. Когато става дума за Kodi, потребителите много обичат да персонализират своите Kodi с кожи от Kodi. Въпреки това, много потребители се сблъскват с проблема със запазването на настройките на кожата, когато правят нов профил или актуализират системата си и заявки като следните започват да изскачат:

Запазете настройките на кожата в нов профил от kodi

  Спортна матрица Kodi Addon: Ръководство за инсталиране стъпка по стъпка за Kodi Krypton 17.6

Fix

Най-доброто решение за този проблем е архивирането на guisettings.xml във вашия профил. Когато го възстановите по-късно във вашия профил, кожата и настройките ще бъдат възстановени заедно.

Как да копирате или прехвърляте Kodi профил от едно устройство на друго

Всяко приложение има функция за архивиране, позволяваща на потребителите да архивират важната си информация и данни за прехвърляне на други устройства. По подобен начин Kodi има собствена резервна добавка, разположена в официалното хранилище на Kodi addon.

Може да се използва за копиране или прехвърляне на Kodi профил от едно устройство на друго без никаква караница. Просто изпълнете следните стъпки, за да създадете резервно копие на вашия профил:

 1. Отворете Kodi
 2. Кликнете върху раздела Добавки от менюто отляво
 3. Кликнете върху иконата на кутията в горния ляв ъгъл
 4. Кликнете върху опцията Инсталиране от хранилище
 5. Отидете в хранилището за добавки Kodi > Кликнете върху Добавки на програмата
 6. Превъртете списъка и щракнете върху Архивиране
 7. Инсталирайте добавката и я отворете след инсталирането на менюто на добавките на програмата
 8. След отваряне на добавката щракнете върху настройките и изберете пътя, по който искате да запазите резервния си файл
 9. След това щракнете върху раздела File Selection и активирайте нещата, които искате да направите резервно копие, след което щракнете върху OK
 10. Добавката ще се затвори и ще се покаже началният екран. Отворете отново добавката и щракнете върху Архивиране
 11. Процесът на архивиране ще започне
 12. Когато инсталирате Kodi на друго устройство и искате да възстановите този собствен архив на това устройство, инсталирайте добавката за архивиране
 13. Отворете добавката и кликнете върху Възстановяване, всички запазени настройки ще бъдат възстановени

Може ли Wizard да изтрие други профили на Kodi?

Потребител наскоро публикува за проблем, с който се сблъска след инсталирането на съветник на Kodi и той премахна неговия профил. Виж:

Може ли Wizard да изтрие други профили на Kodi? от Addons4Kodi

Проблемът с магьосниците е, че той замества съществуващите потребителски папки с свои собствени. Следователно, което води до профил и загуба на данни. За да предотвратите този проблем, преместете файла „profile.xml“ от папката с потребителски данни. Следователно, когато инсталирате съветника, папката с потребителски данни ще бъде заменена, но вашият профил няма да бъде премахнат.

заключение

Функцията на профила на Kodi е невероятна и позволява на потребителите шепа атрибути и свобода, които искат да имат в Kodi. Много потребители все още не знаят за тази функция и доколко тя е полезна за тях. Kodi Profiles наистина е удобна функция и ако се използва правилно, може да подобри опита на потребителя на Kodi.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Thanks! You've already liked this