Si të pastroni / hiqni skedarin e videove në Kodi XBMC (Leia / Krypton / Jarvis)

Isfarë është Cache On Kodi ?

Kur luani filma, shfaqje televizive dhe video të tjera mbi shtesat Kodi, ata zakonisht luajnë shkëlqyeshëm. Sidoqoftë, të gjitha shtesat kërkojnë një sasi të paravendosur për të siguruar që videot tuaja të mos ndalen çdo sekondë. Kodi ruan këtë buffer video në RAM, duke përdorur 20MB që është shpërndarë për të gjitha shtesat e tij si parazgjedhje.

Ndonjëherë, për të mbuluar shtesat buffering me cilësi të lartë refuzojnë cilësimet e paracaktuar dhe për të kursyer të dhëna të buffered në hard drive tuaj. Epo dhe e mirë për pajisjet me spec të lartë, por pajisjet me spec të ulët kanë tendencë të shfaqin mesazhe si “Cache është e plotë, zbraz Cache-in tuaj.” Kjo çon në rishikim të ngadaltë të videos dhe buffering kur luani video me cilësi të lartë.

Nuk ka dëm në pastrimin e cache të paracaktuar për të rregulluar mos funksionimin e kodit, pasi çliron hapësirën duke lejuar shtesa të tjera që të përdorin atë për të krijuar tampon për rishikim video, duke ju dhënë një performancë të shkëlqyer transmetimi. Kodi në një moment do të pastrojë automatikisht cache-në e videos, në rast se i duhet hapësirë ​​për shtesat e saj.

Pra, le të shkojmë përpara dhe të zbulojmë se si të heqim (pastroni) cache në Kodi. Unë do të demonstroj metodën për të pastruar cache në Kodi XBMC Krypton dhe Jarvis duke përdorur VPN më të mirë për Kodi.

Si të Pastroni Cache automatikisht në Kodi Krypton 17 duke përdorur Super Repo (Fiksoni çështjet e zhurmës të shkaktuara nga ruajtja e plotë)

Update: Magjistari Merlin nuk po punon më përmes burimit të tij të vjetër dhe padyshim që të gjithë përdoruesit janë pak të shqetësuar. Epo, ka një zgjidhje të qartë të gjithëve! Ju mund të përdorni Super Repo; paketën e famshme repo, për të instaluar Merlin Wizard ose të shikoni në seksionin më të mirë të magjistarëve kodi.

Për të pastruar cache-në, përdoruesit e Kodit mund të mbështeten plotësisht në Super Repo. Këtu keni një udhëzues hap pas hapi për instalimin Super Repo dhe procesin e pastrimit të cache.

 1. hapur Kodi > Klikoni mbi Ikona e cilësimeve (e vendosur në krye) > Shko tek Menaxher i Dosjeve > Pastaj klikoni dy herë Shto Burimin.si të hiqni cache në kodi duke përdorur merlin
 2. Klikoni aty ku thotë ‘Asnje’ > Shtypni URL > Kliko Ne rregull > Shtypni emrin e Burimit Media ‘Superrepo’ > Kliko Ne rregull.
  kodi i qartë i cache-it
 3. Kliko “Backspace” çelës kohë shumëfish për t’u kthyer te Menyja kryesore e Kodit > Tani klikoni në Add-ons > Pastaj klikoni në Instaluesi i paketave ikonë (E vendosur në këndin e sipërm të majtë) .kodi për heqjen e shtesave
 4. zgjedh Instaloni nga Zip File > Kliko superrepo > Pastaj klikoni në kripton > magazinat > Superrepo. 
  instaloni skedarin zip superrepo
 5. Klikoni ‘superrepo.kodi.krypton.repositories-0.7.04.zipDhe prisni që skedari zip të instalohet.Si të pastroni automatikisht cache në Kodi
 6. Tani zgjidhni Instaloni nga depoja > zgjedh Depo SuperRepo [Krypton] [V7]  > Depo e shtesave > zgjedh SuperRepo Të Gjithë [Krypton [V7]  > Kliko instaloj > Prisni derisa shtesa të aktivizohet.pastroni cache në fillimin e kodit
 7. Shko prapa ne Add-ons> Klikoni në Ikonë kuti> Klikoni mbi Instaloni nga depoja> Kliko SuperRepo Të Gjithë [Krypton] [v7] > Shtesa të programit >Klikoni në depo Merlin > Tani klikoni në Merlin Wizard (Ndonjëherë kutia e Merlin Wizard shfaqet vetë, thjesht duhet të klikoni në hapjen e Merlin Wiard nga ajo kuti).pastroni cache në fillimin e kodit
 8. Shko tek Kutia e veglave opsioni i vendosur në menunë e mësipërme > Në fund do të shihni opsione të ndryshme, por ato më të rëndësishmet janë 3 opsionet d.m.th.. Pastroni kaseta, Fshi paketat, dhe Fshi Thumbjet e Thonjve. Nën secilën prej këtyre opsioneve do të ketë një hapësirë ​​që mbart secila. Klikoni në të gjitha këto 3 mundësi për të liruar hapësirë ​​të panevojshme.bëhet pastrimi i kodit cache
 9. Klikoni në Dalje pasi të keni pastruar Cache, të fshini Paketat dhe të keni fshirë Thumbnails.
  Një udhëzues hap pas hapi se si të instaloni Kodi Krypton v18, 17.6 ose 16 në Windows

Urime që keni pastruar me sukses cache-në tuaj Kodi, shijoni pauzë riprodhimin në video. Mos harroni se transmetimi i videos varet gjithashtu nga një sërë faktorësh përfshirë lidhjen tuaj në internet, lidhjen tuaj WI-FI, ISP duke goditur etj..

Si të pastroni kodin e kodit duke përdorur Ares Wizard (jo duke punuar)

Një tjetër depo e besueshme që mund të përdorni për të pastruar cache e Kodi është magjistari Ares. Kjo shtesë është në mesin e disa shtesave të palës së tretë shumë të rekomanduara. Ndiqni këto hapa për të instaluar dhe pastruar cache të Kodi:

 1. hapur Kodi aplikacion> Klikoni në Vegla e ingranazheve (Cilësimet) prezent në menunë e sipërme> Klikoni mbi Menaxher i Dosjeve.
 2. Kliko Shto burimin> Kliko . Vendosni URL-në http://areswizard.uk/ dhe klikoni Ne rregull.
 3. Emërtoni këtë burimAres‘> click Ne rregull> Kliko Ne rregull përsëri.
 4. Kliko Add-ons> Klikoni në Ikona e kutisë në krye të kolonës së dorës së majtë.
 5. Klikoni mbi Instaloni nga skedari zip> Klikoni mbi Ares> Klikoni mbi “repository.aresproject-0.1.0.zip
 6. Prisni njoftimin> Klikoni mbi Instaloni nga depoja.
 7. Klikoni mbi Projekti Ares .
 8. Tani shkoni tek Shtesa të programit> zgjedh Ares Wizard > shtyp instaloj.
 9. hapur Ares Wizard pasi të instalohet.
 10. Shko tek mirëmbajtje opsion në menunë e sipërme> Tani klikoni në Fshij Cache \ Fshij Paketat / Fshi Thumbnails > Cache do të fshihet.

Kjo eshte! E thjeshtë, jo aq e komplikuar.

Si të Pastroni Cache – Udhëzues Video Tutorial

Si të pastroni cache në Kodi Jarvis Version 16 ose më poshtë

 1. hapur Kodi Jarvis > Pastaj klikoni në sistem menunë përpara ekranit tuaj > Tani zgjidhni Menaxher i Dosjeve > Klikoni dy herë Shto Burimin opsion në fund.
 2. Pasi të klikoni në Shto Burimin, së shpejti do të shfaqet një kuti ku duhet të klikoni në opsionin ‘Asnjë’ dhe të shkruani http://srp.nu/  > Kliko Done > lloj URL Emri më poshtë “Super Repo” > Kliko Done > Pastaj klikoni Ne rregull.
 3. Pasi të keni mbaruar, kthehuni tek Menyja kryesore e Kodit duke shtypur “Esc” butonin në tastierën tuaj > Shko tek sistem > Pastaj zgjidhni Add-ons > Pastaj klikoni në Instaloni nga Zip File > Super repo > Pastaj zgjidhni Jarvis > Klikoni mbi magazinat > Superrepo > superrepo.repo.0704.zip
 4. Tani zgjidhni Instaloni nga depoja > Pastaj Super Repo Depo [Jarvis] [v6] > Shko tek Depo e shtesave > zgjedh SuperRepo Të gjitha Depo [Jarvis] [v6] > hit instaloj  
 5.  Kthehu përsëri dy hapa dhe kliko në Instaloni nga depoja > SuperRepo Të gjitha Depo [Jarvis] [v6]> Shtesa të programit > Merlin Magjistar > instaloj
 6. Hapni Merlin Wizard, shkoni te Kutia e veglave alternativë > Këtu do të prezantoni me 3 opsione d.m.th.. Pastroni kasetat, fshini paketat, dhe Fshi Thumbjet e Thonjve. Hapësira që secila prej këtyre opsioneve konsumon janë gjithashtu të listuara poshtë këtyre opsioneve.
  Si të shikoni Coachella Live Online në TV, Youtube, Apple TV Free Streaming

Si ta Pastroni Cache Kodi në Pakt

Besëlidhje, e ashtuquajtura pirun i Eksodit zakonisht preferohet nga përdoruesit e Kodi për transmetimin e filmave dhe shfaqjeve televizive. Që Eksodi u vjetrua, Besëlidhja ka kapur vëmendjen e vëmendjes. Përkundër këtij fakti, për të pastruar cache-në përdoruesit e Kodit mund të mbështeten në të.

Nëse dëshironi të pastroni cache Kodi, përdoruesit mund të kenë nevojë të instalojnë shtesën Covenant së pari. Për Instalimin e Besëlidhjes në Kodi, kontrolloni këtë udhëzues instalimi.

Këtu keni një hap pas hapi që ju të pastroni cache pasi të keni instaluar besëlidhjen:

 1. hapur Kodi> Shko tek shtesat> Shko tek Shtesa të videos> hapur marrëveshje.
 2. Shkoni në Menyja kryesore> hapur Tools.
 3. Tani klikoni në Pastroje memorien e përkohshme dhe Siguruesi i qartë> Kliko po> Një njoftimProcesi i plotë‘ do te shfaqet.

Atje, një mënyrë e thjeshtë për të pastruar cache për përdoruesit e Kodi. gëzojnë.

Si të Kodi Clear Cache duke përdorur metodën e drejtpërdrejtë manualisht

Për procesin e cache të qartë të Kodi, do t’ju duhet një depo. Përndryshe nuk mund të pastroni cache në Kodi. Nëse doni një metodë të drejtpërdrejtë, atëherë këtu është një udhëzues i shkurtër për ju:

Ndiqni këto hapa në Kodi për të pastruar cache:

 1. Shkarkoni skedarin Zip Super Repo në pajisjen tuaj.
 2. hapur Kodi > Kliko Add-ons> Klikoni në ikonën në formë Box në këndin e sipërm të majtë.
 3. zgjedh Instaloni nga Zip File > Këtu ju duhet Navigate Skedari i Zip-it i shkarkuar > Do të duhet pak kohë për tu instaluar.
 4. Kliko Instaloni nga depoja> zgjedh Depo SuperRepo [Krypton] [V7].
 5. Kliko Depo e shtesave.
 6. Kliko SuperRepo Të Gjithë [Krypton [V7] .
 7. Klikoni mbi instaloj > Prisni që shtesa të instalohet.
 8. hapur Add-ons menu> Klikoni në Ikonë kuti.
 9. Klikoni mbi Instaloni nga depoja> Kliko SuperRepo Të Gjithë [Krypton] [v7] > Kliko Shtesa të programit.
 10. Kliko Depo e Merlin > zgjedh Magjistar Merlin nga lista> Kliko instaloj.
 11. hapur Shtoni programin-ons > zgjedh Magjistar Merlin> Shko tek Kutia e veglave > Kliko Pastroje memorien e përkohshme.
  Kodi nuk po punon? Gabimet dhe rregullimet e zakonshme (2023)

Tani mund të shijoni rrjedha të shpejta pa asnjë ngecje. gëzojnë!

Si të pastroni cache në Exodus Kodi Addon

Ndarja e videove në shtesën Eksodit nganjëherë mund të zgjasë moshë, e cila mund të jetë shumë zhgënjyese. Ju mund të ndjeheni më pak të interesuar për të shikuar filma dhe shfaqje televizive kur buffering kërkon shumë kohë. Sidoqoftë, ju mund t’i kapërceni këto pengesa duke pastruar cache në Kodi Exodus. Këtu janë hapat që duhet të ndiqni:

 1. Pasi të keni instaluar Exodus në Kodi, shkoni te Menyja kryesore e Kodit
 2. Shko tek Shtoni në > Shtesa të videos > Klikoni në Eksodi.
 3. Këtu do të shihni shumë mundësi, përfshirë Filma, shfaqje TV, por duhet të klikoni në Tools alternativë.
 4. Tani shikoni në fund do të gjeni dy mundësi, d.m.th.. Eksodi: Ofruesit e qartë dhe Eksodi: Cache qartë. Klikoni në të dyja këto mundësi dhe pastroni gjithçka. Tani mund të shikoni video pa tampon.

Kjo zgjidhje do të funksiononte në mënyrë perfekte për shtesën tuaj Exodus. Sidoqoftë, Eksodi së shpejti do të zhduket pasi zëvendësimi i tij është futur d.m.th. Konventa. Këtu është procesi për të instaluar Besëlidhjen në Kodi.

Si të Pastroni Cache në Kodi FireStick

Ashtu si versionet Windows, Mac dhe Android, ju mund të përdorni të njëjtat metoda hap pas hapi të listuara më lart për të pastruar cache në Kodi tuaj për FireStick gjithashtu. Meqenëse Amazon FireStick ka një ruajtje të kufizuar, është mirë të pastroni në mënyrë rutinore cache në pajisje.

Vetëm për të qenë i sigurt, gjithashtu kontrolloni lidhjen tuaj të FireStick me ruterin dhe më pas pastroni cache në FireStick duke ndjekur të njëjtat hapa siç udhëzohen më lart.

Shihemi përsëri së shpejti

Shpresoj se ju keni gjetur se si të heq cache në Kodi udhëzues të dobishme & çështjet tuaja të transmetimit janë punuar mirë. Shikoni blogun tonë dhe udhëzon seksionet për shtesa më interesante, udhëzues të konfigurimit, zgjidhje të problemeve dhe zhbllokimin e Kodi.

Sa i përket përdoruesve që përdorin Kodi në Firestick, provoni të përdorni një VPN falas për shkopin e Kodi Fire për të zhbllokuar prurjet e kufizuara me gjeo dhe për të mbrojtur privatësinë tuaj.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Thanks! You've already liked this