Γιατί οι χρήστες του Kodi πρέπει να ανησυχούν για τον κανόνα της καθαρής ουδετερότητας

Εκσυγχρονίζω: Καθαρή ουδετερότητα κάτω! Επαναλαμβάνω, Κάτω ουδετερότητα!

Η FCC έκανε αυτό που όλοι φοβόμασταν, ανακάλεσαν το Net Neutrality στους χρήστες του Kodi και γνωρίζουμε ότι είναι θλιβερό. Οι εικασίες σχετικά με αυτό έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη ένταση και όλοι οι διαδικτυακοί γκουρού έχουν αρχίσει να ρίχνουν τις απόψεις τους σε διαφορετικά φόρουμ. Η ηλικία του δωρεάν Διαδικτύου, της ίσης κατανομής εύρους ζώνης και της απεριόριστης πρόσβασης έχει τελειώσει. Στα μάτια των ISP, οι χρήστες δεν είναι πλέον ίσοι. Είναι ένα διαδικτυακό κοινωνικό χάσμα, καθαυτό.

Παρά την οργή που παρατηρήθηκε στο Διαδίκτυο κατά αυτής της απόφασης, κανείς δεν φαντάστηκε ότι θα συνέβαινε. Αυτό έχει επηρεάσει πολλές διαδικτυακές κοινότητες και χρήστες kodi. Τα μεγαλύτερα θύματα ολόκληρου του φιάσκο είναι οι μικρές διαδικτυακές επιχειρήσεις και οι kodi streaming geeks. Ένα πράγμα που γνωρίζουμε είναι ότι είναι ένα σοβαρό πλήγμα για τους χρήστες του Kodi. Τα εύρος ζώνης ροής, το απόρρητο και η ασφάλεια των χρηστών Kodi διακυβεύονται. Οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου θα έχουν πλέον εύρος ζώνης για τους προτιμώμενους πελάτες, ενώ άλλοι υποφέρουν.

Οι χρήστες του Kodi θα πρέπει να χρησιμοποιούν ένα VPN για το Kodi, επειδή δεν είναι πλέον μια επιλογή, αλλά μια ανάγκη. Επειδή θα κρύψει την τοποθεσία σας και θα σας επιτρέψει να έχετε πρόσβαση σε ροές Kodi με καλύτερο εύρος ζώνης. Θα έχετε επίσης πρόσβαση στις περιορισμένες ροές.

Net Netralality Kodi Trend το 2017

net kod ουδετερότητας

Η κατάργηση της καθαρής ουδετερότητας θα επηρεάσει άμεσα τους χρήστες του Kodi καθώς θα πρέπει να πληρώσουν για ροή στο διαδίκτυο. Η γρήγορη και δωρεάν διαδικτυακή ροή θα βγει από την εξίσωση και θα διακυβευτεί το απόρρητο των χρηστών. Οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου θα μπορούν να περιορίσουν την πρόσβαση των χρηστών του Kodi χωρίς κανένα λόγο ή να τους χρεώσουν υπερβολικά για την εγγραφή σε συγκεκριμένους ιστότοπους περιεχομένου. Το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί είναι ότι οι χρήστες του Kodi ενδέχεται να αποκλείονται από την πρόσβαση στις ροές.

Η ψηφοφορία για την κατάργηση της καθαρής ουδετερότητας θα διεξαχθεί στις 14 Δεκεμβρίου 2017 μεταξύ των μελών της FCC. Η οργή εναντίον της έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο και όλοι οι netizens μιλούν εναντίον του. Ωστόσο, η κατακραυγή δεν κατάφερε να αλλάξει τη θέση της επιτροπής όσον αφορά την προώθηση αυτού του σχεδίου.

Δεν έχει σημασία πόσο θα το αναλύσετε, μπορούμε να απαριθμήσουμε μόνο μερικά αποτελέσματα αυτού του σχεδίου. Η ακριβής ένταση των προεκτάσεών της δεν μπορεί ακόμη να αναλυθεί. Ένα πράγμα που γνωρίζουμε είναι ότι δεν θα επηρεάσει μόνο τους χρήστες αλλά και τους μικρούς ή αναδυόμενους οργανισμούς.

Εάν ο Pai κάνει μια κίνηση ενάντια στην ουδετερότητα του διαδικτύου, τότε θα υπάρχουν τέσσερις τρόποι με τους οποίους θα αλλάξει το Διαδίκτυο:

Δωρεάν σχέδια δεδομένων

Οι πάροχοι ευρυζωνικής πρόσβασης θα επιτρέψουν στους καταναλωτές να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένο περιεχόμενο χωρίς να το καταλογίζουν σε όρια δεδομένων. Για παράδειγμα, επιτρέπεται στους καταναλωτές της Verizon να μεταδίδουν ροή ορισμένων από τα παιχνίδια NFL με χρεώσεις δεδομένων.

Παρόλο που τα δωρεάν σχέδια δεδομένων φαίνονται μια δημοφιλής ιδέα μεταξύ των καταναλωτών με χαμηλό εισόδημα, καθώς θα βλέπουν περισσότερο από το δωρεάν περιεχόμενο, αλλά καθώς ο πρώην πρόεδρος της FCC Tom Wheeler προβάλλει επιχειρήματα, θα δυσκολέψει τους μικρότερους δημιουργούς περιεχομένου να αποκτήσουν προσοχή.

Από την άλλη πλευρά, οι χρήστες του Kodi είναι οι χρήστες του δωρεάν περιεχομένου που ενδέχεται να χρειαστεί να αντιμετωπίσουν περιορισμούς στην προβολή κάθε περιεχομένου που είναι διαθέσιμο στο Kodi. Εταιρείες Διαδικτύου όπως το Netflix και το HBO θα πληρώσουν ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για ταχύτερες ταχύτητες στο Διαδίκτυο, ενώ οι χρήστες του Kodi θα πρέπει να κάνουν ροή σε χαμηλότερες ταχύτητες στο Διαδίκτυο.

Γρήγορες λωρίδες Διαδικτύου

Οι ευρυζωνικές εταιρείες θα έχουν τη δύναμη να παρέχουν ταχύτερες ταχύτητες διαδικτύου σε εταιρείες που πληρώνουν υψηλότερο ποσό, ενώ θα επιβραδύνουν τις ταχύτητες διαδικτύου για εταιρείες που δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά.

Είναι γνωστό ως προτεραιότητα επί πληρωμή όπου οι γίγαντες ροής βίντεο όπως το Netflix θα πρέπει να πληρώσουν μεγάλα χρήματα για να εξασφαλίσουν ισχυρές ταχύτητες λήψης.

Αύξηση των προκλήσεων για μικρές εταιρείες

Η εγκατάλειψη της καθαρής ουδετερότητας θα ευνοήσει τις κυρίαρχες εταιρείες όπως η Google, η Verizon και η Comcast. Ως αποτέλεσμα, εκατοντάδες επενδυτές και νεοσύστατες επιχειρήσεις έχουν γράψει μια επιστολή στον Pai και τον συμβουλεύουν για τις ζημιές που θα έχει η πρότασή του στον κλάδο.

Η επιστολή ασχολείται με το ζήτημα ότι χωρίς τον κανόνα ουδετερότητας του Διαδικτύου, οι πάροχοι διαδικτύου θα έχουν τη δύναμη να επιλέξουν νικητές και χαμένους του κλάδου. Οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου θα προτιμούν τους χρήστες που μπορούν να πληρώσουν για το περιεχόμενο επί πληρωμή ή τους premium χρήστες του. Το Kodi προσφέρει πρόσθετα τρίτων τα οποία θα παραμείνουν στο επίκεντρο των ISP. Το αποτέλεσμα θα οδηγούσε σε περιορισμένη χρήση περιεχομένου από χρήστες του Kodi.

Νέος κανονισμός για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών

Οι εταιρείες ευρυζωνικότητας δεν θα ελέγχονται πλέον από την FCC, αλλά θα ελέγχονται από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου FTC που δεν έχουν εμπιστοσύνη στη ρύθμιση των εταιρειών τηλεπικοινωνιών.

Οι επικριτές ανέφεραν ότι η FTC δεν έχει την επιθυμητή εξουσία να κάνει αλλαγές στους κανόνες, ούτε έχει την ικανότητα να χειρίζεται μεγάλη ποσότητα δεδομένων.

Μπορεί ένα VPN να ξεπεράσει την ουδετερότητα στο Kodi?

Είναι προφανές ότι κάθε χρήστης του Kodi αυτή τη στιγμή είναι εξοργισμένος σε αυτό το αναπτυσσόμενο σενάριο. Κάθε χρήστης ανησυχεί για το πώς να παρακάμψει την ουδετερότητα του δικτύου.

Συνιστούσαμε πάντα τη χρήση μιας υπηρεσίας Kodi VPN για την προστασία του απορρήτου σας κατά τη ροή στο διαδίκτυο. Ωστόσο, σε περίπτωση κατάργησης της καθαρής ουδετερότητας, η χρήση VPN δεν είναι απλώς μια πρόταση, θα γίνει ανάγκη.

Οι άνθρωποι ανησυχούν. μπορεί ένα VPN να ξεπεράσει την ουδετερότητα του δικτύου; Ναι μπορεί. Η καθαρή χρήση VPN ουδετερότητας θα κρύψει την IP σας και ως εκ τούτου ο ISP σας δεν μπορεί να σας περιορίσει πλέον. Με αυτόν τον τρόπο η αποκατάσταση του net netrality VPN θα είναι ο τελευταίος σωτήρας.

Καμία διαρροή DNS και καμία καταγραφή δεν θα προστατεύσει το απόρρητο των χρηστών από τον ISP σας και θα επιτρέψει στον χρήστη Kodi να μεταδίδει χωρίς προβλήματα.

VPN ProvidersPriceOfferWebsite
PureVPN 10,95 $ 2,91 $ ανά μήνα

Ειδική προσφορά: Έκπτωση 73%

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα
Διαβάστε την κριτική
Surfshark 11,91 $ 1,99 $ ανά μήνα

Ειδική προσφορά: Έκπτωση 83%

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα
Διαβάστε την κριτική
CyberGhost 12,99 $ 2,75 $ ανά μήνα

83% έκπτωση

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα
Διαβάστε την κριτική
ExpressVPN 12,95 $ 8,32 $ ανά μήνα

Έκπτωση 35%

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα
Διαβάστε την κριτική

Πώς να παρακάμψετε την καθαρή ουδετερότητα χρησιμοποιώντας το TOR

Το TOR είναι ένα δίκτυο peer-to-peer που σας παρέχει ανωνυμία από τους διακομιστές ιστού. Η χρήση του TOR θα σας βοηθήσει, αν εξακολουθείτε να σκέφτεστε ότι ένα VPN μπορεί να ξεπεράσει την ουδετερότητα του δικτύου, δοκιμάστε το TOR. Μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες του Kodi παρέχοντας συνδέσεις σήραγγας p2p.

Ωστόσο, το TOR έχει ορισμένα κενά που μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνα για έναν χρήστη.

Tor ή Net Ουδετερότητα VPN?

Το TOR έχει το πλεονέκτημα να παρέχει ανωνυμία καλύτερα από το net netralality VPN, επειδή συνδέεται μέσω μιας σειράς παράλληλων συνδεδεμένων σηράγγων. Ωστόσο, το VPN παρέχει έναν διαφορετικό γεω-διακομιστή και συνδέεται απευθείας. Ως εκ τούτου, οι διαρροές DNS είναι στο χαμηλότερο. Το VPN έχει πλεονέκτημα έναντι του TOR λόγω του αριθμού των διακομιστών που διαθέτει και της δυνατότητας κρυπτογράφησης.

Ωστόσο, εάν θέλετε να κλείσετε όλα τα κενά, τότε η χρήση TOR με VPN είναι η καλύτερη επιλογή. Καλύτερη κρυπτογράφηση, ανωνυμία IP, εκτεταμένος αριθμός διακομιστών και προστασία απορρήτου. όλα θα καλυφθούν.

Γνώμες / Κριτικές χρηστών Kodi Net Neutrality Reddit

Όλη αυτή η ταλαιπωρία έχει πυροδοτήσει μια μεγάλη συζήτηση σε όλο τον κόσμο και το Reddit έχει γίνει ένα καυτό τραπέζι συζήτησης. Υπάρχουν άνθρωποι υπέρ και κατά αυτής της ανατροπής. Ένας από τους χρήστες μοιράστηκε τη γνώμη του για αυτήν την κατάσταση:

καθαρή ουδετερότητα

Ένας άλλος χρήστης μοιράστηκε μια πολύ νόμιμη άποψη:

net netrality reddit

Ωστόσο, αυτός ο χρήστης πιστεύει ότι οι επιπτώσεις της καθαρής ουδετερότητας που προβλέπονται από όλους δεν είναι σωστές και δεν έχουν καμία σχέση με την καθαρή ουδετερότητα.

αναθεώρηση reddit net netrality

Οι συνέπειες δεν έχουν ακόμη ξεδιπλωθεί και μέχρι τότε έχουμε όλοι τα δάχτυλά μας σταυρωμένα!

Τελικές σκέψεις

Προς το παρόν, η FCC δεν έχει ακόμη υποβάλει πρόταση κατά της ουδετερότητας του Διαδικτύου που θα θέσει το θέμα επίσημα προς συζήτηση. Ωστόσο, παρά αυτές τις εικασίες, κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί όταν η FCC προτείνει ένα βήμα ενάντια στην ουδετερότητα του δικτύου.

Οι χρήστες του Kodi θα είναι στην πραγματικότητα ραντάρ όταν οι κανόνες ουδετερότητας του δικτύου εγκαταλειφθούν από την FCC. Η μόνη τους ελπίδα είναι η παρουσία μεγάλων εταιρειών Διαδικτύου από την πλευρά τους, οι οποίες επίσης απειλούνται από τους νέους κανονισμούς που θα τεθούν σε ισχύ.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Thanks! You've already liked this