Защо потребителите на Kodi трябва да се притесняват от правилото за неутралност на мрежата

Update: Нетна неутралност! Повтарям, Net Neutrality надолу!


FCC направи това, от което всички се страхувахме, отмени Net Neutrality за потребителите на Kodi и знаем, че това е сърцераздирателно. Спекулациите по отношение на него придобиха по-голяма интензивност и всички онлайн гурута започнаха да изливат своите мнения в различни форуми. Възрастта на безплатен интернет, равно разпределение на честотната лента и неограничен достъп е приключила. В очите на интернет доставчиците потребителите вече не са равни. Това е онлайн социално разделение.

Въпреки цялото възмущение, което срещна онлайн решението срещу това решение, никой не предполагаше, че това ще се случи. Това засегна много онлайн общности и потребители на kodi. Основните жертви на цялото това фиаско са малките онлайн бизнеси и стриймингът на потокове kodi. Едно, което знаем е, че това е сериозен удар за потребителите на Kodi. Предавателната лента на потока, поверителността и сигурността на потребителите на Kodi са застрашени. Интернет доставчиците вече ще ограничават честотната лента за предпочитаните клиенти, докато други страдат.

Потребителите на Kodi ще трябва да използват VPN за Kodi, защото това вече не е опция, а нужда. Защото той ще скрие вашето местоположение и ще ви даде достъп до потоците Kodi с по-добра честотна лента. Ще имате достъп и до ограничените потоци.

Тенденция на нетната неутралност на Kodi през 2017 г.

мрежова неутралност kodi

Отмяната на Net Neutrality ще се отрази директно на потребителите на Kodi, тъй като те ще трябва да плащат за поточно предаване онлайн. Бързият и безплатен онлайн стрийминг ще излезе от уравнението и поверителността на потребителите ще бъде застрашена. Интернет доставчиците ще могат да ограничат достъпа на потребителите на Kodi без никаква причина или да ги доплащат за абонамент за определени съдържателни сайтове. Най-лошото, което може да се случи, е, че потребителите на Kodi могат да бъдат блокирани за достъп до потоците.

Гласуването за отмяна на неутралитета на мрежата ще се проведе на 14 декември 2017 г. сред членовете на FCC. Безобразията срещу него се разпространиха по целия свят и всички нетизени се изказаха против него. Въпреки това, протестът не е успешен в промяната на позицията на комисията при осъществяването на този план.

Няма значение колко го анализирате, можем да изброим само няколко резултата от този план. Точната интензивност на последствията от него все още не е анализирана. Едно, което знаем е, че това няма да засегне само потребителите, но и малките или нововъзникващите организации.

Ако Pai направи ход срещу неутралността на мрежата, тогава ще има четири начина, по които интернет ще се промени:

Безплатни планове за данни

Широколентовите доставчици биха позволили на потребителите да имат достъп до определено съдържание, без да ги отчитат в границите на данните. Например потребителите на Verizon могат да предават някои от NFL игрите с такси за данни.

Въпреки че плановете за безплатни данни биха изглеждали популярна идея сред потребителите с ниски доходи, тъй като те биха могли да видят повече от безплатното съдържание, но тъй като бившият председател на FCC Том Уилър излага аргументи, това ще затрудни създателите на по-малко съдържание да привлекат внимание.

Потребителите на Kodi от друга страна са потребителите на безплатното съдържание, на които може да се наложи да се сблъскат с ограничения при гледане на всяко съдържание, което е достъпно в Kodi. Интернет компании като Netflix и HBO ще плащат огромна сума пари за по-бързи скорости на интернет, докато потребителите на Kodi ще трябва да предават по-ниски скорости в интернет.

Интернет бързи ленти

Широколентовите компании ще имат силата да предоставят по-бързи интернет скорости на компаниите, които плащат по-висока сума, докато това ще забави интернет скоростите за компании, които не могат да си позволят.

Известно е като платена приоритизация, при която видео-поточни гиганти като Netflix ще трябва да плащат големи пари за осигуряване на висока скорост на изтегляне.

Увеличаване на предизвикателствата за малките компании

Изоставянето на неутралитета на мрежата ще облагодетелства доминиращи компании като Google, Verizon и Comcast. В резултат на това стотици инвеститори и стартиращи компании са написали писмо до Пай и го съветват за щетите, които предложението му ще нанесе на индустрията.

Писмото разглежда въпроса, че без правило за неутралност на мрежата интернет доставчиците ще имат право да избират победители и губещи в бранша. Тогава доставчиците на интернет услуги ще предпочитат онези потребители, които могат да плащат за платеното съдържание или неговите първокласни потребители. Kodi предлага добавки на трети страни, които ще останат под светлината на интернет доставчиците. Резултатът ще доведе до ограничена употреба на съдържание от потребителите на Kodi.

Нов регламент за телекомуникационните компании

Широколентовите компании вече няма да бъдат контролирани от FCC, но ще бъдат контролирани от Федералната търговска комисия FTC, които нямат доверие да регулират далекосъобщителните компании.

Критиците споменаха, че FTC нямат желаните правомощия да правят промени в правилата, нито имат капацитет да обработват голямо количество данни.

Може ли VPN да заобиколи мрежовата неутралност на Kodi?

Очевидно е, че всеки потребител на Kodi в момента е възмутен от този развиващ се сценарий. Всеки потребител се притеснява как да заобиколи неутралността на мрежата.

Ние винаги препоръчваме да използвате Kodi VPN услуга, за да защитим поверителността си, докато предавате онлайн. В случай че отмяната на неутралитета на мрежата използването на VPN не е само препоръка, тя ще се превърне в необходимост.

Хората са загрижени; може ли VPN да заобиколи мрежовия неутралитет? Да, може. Използването на VPN на неутралитета на мрежата ще скрие вашия IP адрес и следователно вашият интернет доставчик вече не може да ви ограничи. По този начин възстановяването на мрежовата неутралност VPN ще бъде последният ви спасител.

Без течове на DNS и никакви регистрации няма да защитят поверителността на потребителя от вашия интернет доставчик и ще позволят на потребителя Kodi да изтече безпроблемно.

VPN доставчициPriceOfferWebsite
PureVPN $ 10.95 $ 2.91Per месец

Специална оферта: 73% отстъпка

Посетете сайта
Прочетете рецензия
Surfshark $ 11.91 $ 1.99Per месец

Специална оферта: 83% отстъпка

Посетете сайта
Прочетете рецензия
CyberGhost $ 12.99 $ 2.75Per месец

83% отстъпка

Посетете сайта
Прочетете рецензия
ExpressVPN $ 12.95 $ 8.32Per месец

35% отстъпка

Посетете сайта
Прочетете рецензия

Как да заобиколите мрежовата неутралност чрез TOR

TOR е партньорска мрежа, която ви осигурява анонимност от уеб сървърите. Използването на TOR ще ви помогне, ако все още мислите дали VPN може да заобиколи мрежовия неутралитет, опитайте TOR. Той може да помогне на потребителите на Kodi, като предоставя връзки към тунели p2p.

Все пак TOR има някои вратички, които може да се окажат рискови за потребител.

Tor или Net Neutrality VPN?

TOR има предимството, че предоставя анонимност по-добре от мрежата VPN неутралитет, защото се свързва чрез поредица от паралелно свързани тунели. Въпреки това, VPN предоставя различен гео сървър и се свързва директно. Следователно течовете на DNS са най-ниски. VPN има предимство пред TOR поради броя на сървърите, които има, и функцията за криптиране.

Независимо от това, ако искате да затворите всички вратички, тогава използването на TOR с VPN е най-добрият избор. По-добро криптиране, IP анонимност, голям брой сървъри и защита на поверителността; всичко ще бъде покрито.

Мнения / рецензии на потребителите на Kodi Net Neutrality Reddit

Цялото това изпитание предизвика голяма дискусия по целия свят и Reddit се превърна в гореща маса за дискусии. Има хора за и против това отстъпление. Един от потребителите сподели мнението си за тази ситуация:

неутралност на мрежата

Друг потребител сподели съвсем законна гледна точка:

мрежова неутралност reddit

Този потребител обаче смята, че предвидените от всички последици от Net Neutrality не са правилни и нямат нищо общо с Net Neutrality.

преглед на reddit за неутралност на мрежата

Последиците тепърва ще се разгръщат и дотогава всички имаме кръстосани пръсти!

Заключителни мисли

Засега FCC все още не е излязло с предложение срещу неутралитета на мрежата, което да постави въпроса официално за обсъждане. Но въпреки тези спекулации, никой не знае какво ще се случи, след като FCC предложи крачка срещу неутралитета на мрежата.

Потребителите на Kodi всъщност ще бъдат на радара, след като правилата за FCC напуснат правилата за неутралност на мрежата. Единствената им надежда е присъствието на големи интернет компании от тяхна страна, които също са застрашени от новите регулации, които ще бъдат въведени.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map