Kodi; Uppoava alus?

Online-suoratoisto

Perinteiset viihdemediat, kuten TV, Radio, eivät ole enää tärkeimpiä pelaajia pelissä. Ajat muuttuvat ja paradigmat ovat muuttuneet melko voimakkaasti, kun Internetin käyttäjien määrä on lisääntynyt huomattavasti maailmanlaajuisesti.


Lähde: Statista 

Tämä kaavio osoittaa Internet-käyttäjien määrän kasvun maailmanlaajuisesti.

Näiden tilastojen perusteella voimme ymmärtää, että ihmiset ovat alkaneet mukauttaa digitaalista trendiä. Myös sosiaalisen median kanavien käyttäjät ovat lisääntyneet huomattavasti.

Online-suoratoisto on uusi trendi, ja ihmiset ovat alkaneet siirtyä viihdettä edistäviin online-välineisiin!

Videoiden online-suoratoisto alkoi kasvattaa suosiota vuosina 2005 – 2010. Palveluista, kuten YouTube ja Netflix, tuli lippujen välittäjä tarjoamalla online-suoratoistoalustoja Internetin käyttäjille.

Samana ajanjaksona sellaiset palvelut kuin Hulu ja Amazon Prime syntyivät ja kiinnittivät länsimaisten Internet-käyttäjien huomion, vaikka Hulu ja Amazon Prime olivat Yhdysvalloille omistettuja suoratoistopalveluita, joita ei voitu käyttää Yhdysvaltojen ulkopuolella. Nämä maantieteelliset rajoitukset ovat edelleen ennallaan, mutta niiden maailmanlaajuinen suosio on huipussaan, että ihmiset ympäri maailmaa käyttävät näitä palveluja ohittamalla rajoitukset käyttämällä suoraa suoratoistoa parhaalla VPN: llä.

Viime viiden vuoden aikana on syntynyt monia uusia online-suoratoistopalveluita, jotka ovat vallanneet markkinat hämmästyttävän hyvin. Ihmiset ympäri maailmaa valitsevat nyt suoratoistopalvelut verkossa sen sijaan, että istuvat televisioidensa edessä.

Älytelevisiot lanseerattiin parempaa viihdettä varten; ihmiset suosivat edelleen suoratoistoa verkkoon mukavuuden ja kohtuullisen hinnoittelun takia. Tässä on muutama online-suoratoistopalvelu, joita voit kokeilla:

 1. Hulu
 2. Sling TV
 3. DirecTV nyt
 4. Amazon Prime
 5. Fubo-TV
 6. Netflix
 7. CBS All Access

Kaikki nämä palvelut tarjoavat korkealaatuista sisältöä, kuten elokuvia, TV-ohjelmia, ja ihmiset voivat jopa katsella live-urheilua näiden palvelujen kautta. Nämä palvelut vaativat maksullisia tilauksia ja monet niistä ovat maantieteellisesti rajoitettuja.

Nämä median suoratoistopalvelut tasoittivat tietä uskomattomalta ja uraauurtavalta median suoratoisto-ohjelmistolta, jonka avulla käyttäjät voivat katsella suosikkisisältöä, kuten

 1. Kodi
 2. Plex
 3. Popcorn-aika
 4. Streamio
 5. Vahtimestari

Kodi – merkittävä toimija online-suoratoistoteollisuudessa

Kodi; XBMC suunnitteli ja kehitti avoimen lähdekoodin online-median suoratoisto-ohjelmiston. Se julkaistiin 14 vuotta sitten nimellä Xbox Media Center, ja myöhemmin sen nimi muutettiin Kodi.

Kodin lähdekoodi on kirjoitettu Python- ja C ++-ohjelmointikielellä. Kodi on alustojen välinen ohjelmisto, joka on yhteensopiva eri alustojen ja laitteiden kanssa, kuten:

 1. Android
 2. Windows
 3. Linux
 4. Mac, iOS
 5. tvOS
 6. Amazon FireStick ja FireTV
 7. Roku
 8. NVidia-kilpi

Kodilla on erittäin interaktiivinen ja helppokäyttöinen käyttöliittymä, jonka avulla käyttäjät voivat suoratoistaa suosikkisisältöään mistä tahansa ja milloin tahansa. Sen suoratoistoprotokolla on ainutlaatuinen, koska online-suoratoistopalveluilla on kanavia suoratoistoa varten; siinä on erilaisia ​​Kodi-lisäosia

streaming kanssa. Nämä lisäosat ovat eri luokkia ja tyyppiä, jokaisella on ainutlaatuinen käyttöliittymä ja laatu ja tarkoitus.

Kodi-lisäosien avulla käyttäjät voivat suoratoistaa elokuvia, TV-ohjelmia, musiikkia, urheilua, live-TV: tä, sarjakuvia, maksaa katseluja jne. On myös sisältökohtaisia ​​Kodi-lisäosia, jotka virtaavat vain tiettyä sisältöluokkaa, jolloin käyttäjät voivat valitse mitä haluavat, ja sitten on joitain Kodi-lisäosia, jotka tarjoavat suoratoistoja useille sisältöluokille.

Tällä Kodin ainutlaatuisuudella oli suuri vaikutus online-suoratoistoteollisuuteen ja Kodi sai itselleen loistavan nimen vuosien varrella. Kodi jatkoi päivitystä ja sen maine kasvoi samanaikaisesti.

Syy Kodin kuuluisuuteen oli ilmeinen, että käyttäjät saivat suoratoistaa suosikkisisältönsä avamatta selaimiaan yksinkertaisesti laitteessaan olevan ohjelmiston avulla. Tämä tarjosi käyttäjille suurta mukavuutta ja Kodista tuli johtaja verkkotunnuksessaan.

Lisälaitetyypit

Yksi asia ymmärtää täällä, että on olemassa sekä virallisia Kodi-lisäosia että epävirallisia (kolmannen osapuolen) Kodi-lisäosia.

Legit-kehittäjät kehittävät viralliset Kodi-lisäosat ja heidän tarjoamansa sisältö on lisensoitu. Näiden lisäosien tarjoamat streamit ovat laillisia käyttää, koska käyttäjä maksaa tietyn tilausmaksun kyseisen sisällön virtauttamisesta.

Toisaalta epäviralliset Kodi-lisäosat ovat kolmansien osapuolien kehittämiä, eikä yksikään viranomainen tunnusta niitä. Näiden lisäosien tarjoamaa sisältöä ei ole virallisesti lisensoitu, koska he romuttavat sen eri palveluntarjoajien ja sivustojen kautta ja tarjoavat sitä käyttäjille ilman sisällönomistajien suostumusta. Tällaista sisällön suoratoistoa pidetään laitonta, koska se loukkaa suoraan immateriaalioikeuksia ja on avointa tekijänoikeusrikkomusta.

Sisällön juridinen luonne on suurin ero näiden lisäosien välillä. Lisäosien ominaisuudet ja lisäosien saavutettavuus eroavat myös näistä lisäosista, koska viralliset Kodi-lisäosat on kehitetty aidosti organisaatioiksi ja niillä on hyvä tukihenkilöstö käsitellä ja päivittää niitä. Kolmansien osapuolien Kodi-lisäosat ovat kehittäneet freelancer-kehittäjät, jotka eivät ole taitavia kyseiseen pariin.

Tämän vuoksi Kodi-virallisilla lisäosilla ei ole virheitä, mutta epävirallisissa Kodi-lisäosissa on paljon virheitä ja virheitä, ja käyttäjät joutuvat kohtaamaan erityyppisiä virheitä suoratoistaessaan tai käyttäessään näitä lisäosia. Epäviralliset lisäosat kaatuvat jatkuvasti, ja monet lisäosista eivät pysy ajan kuluessa.

tilasto

Nykyään maailmassa on yli 38 miljoonaa Kodi-käyttäjää ja tämä on saavutus Kodille vuosien varrella.

Toisaalta on satoja virallisia Kodi-lisäosia ja tuhansia epävirallisia Kodi-lisäosia..

Piratismi ja tekijänoikeuksien loukkaukset

Kodi jatkoi nousevaa taivaan läpi, mutta lopulta sen kuuluisuus kiinnitti viranomaisten huomion ja he alkoivat kaivaa siihen. Suurin osa Kodin kuuluisuudesta menee epävirallisille Kodi-lisäosille, joiden avulla käyttäjät voivat katsella mitä he halusivat laittomien virtojen kautta.

Joka päivä uusi lisäosa syntyy jatkuvasti, ja se tarjoaa ilmaisia ​​virtoja urheilua, elokuvia, TV-ohjelmia jne. Varten. Lisäosien ja lisäkatkaisujen määrä on kuitenkin saavuttamassa saman tason..

Kun piratismikupla räjähti, Kodi alkoi kohdata paljon kritiikkiä online-suoratoistoyhteisöltä, yksityisyyden suojan edustajilta ja viranomaisilta. Lukuisia lisäosia suljettiin, ja muille lähetettiin heidän käytänteistään oikeudelliset ilmoitukset.

Se paheni entisestään, kun isot nimet, kuten Hollywood, MPAA, Yhdistyneen kuningaskunnan tuomioistuin, English premier League, Sky TV NZ ja monet muut piratismitrollit hyppivät kohtaukseen.

Kun Kodin presidentiltä kysyttiin Kodi-käyttäjien lukumäärästä, hän kieltäytyi sanomalla:

”Valitettavasti minulla ei ole ajan tasalla olevaa numeroa käyttäjillä, ja koska emme tarkkaile sitä, mitä käyttäjät tekevät, meillä ei ole mitään keinoa tietää, kuinka moni tekee mitä suoratoiston suhteen. [MPAA: n] numerot voivat olla täysin oikeat tai kokonaan muodostettu. Meillä ei ole todellista tietä. “

Hän lisäsi lisäksi:

“Lisäosijärjestelmä antaa meille mahdollisuuden mitata lisäysten suosio, mitata käyttäjäkantaa, arvioida kuinka usein ihmiset päivittävät järjestelmiään ja jopa viime kädessä auttaa käyttäjiä löytämään suositummat lisäosat”.

Lähde: TechRadar

Tekijänoikeusliiton mukaan 38 miljoonasta Kodin käyttäjistä 68,5% käyttäjistä käyttää laitonta Kodi-lisäosaa; jolla on jopa 26 miljoonaa käyttäjää. Tämä on todellakin huolestuttava asia, sillä yli puolet Kodi-käyttäjistä on mukana piratismissa.

Torjunta

Viranomaiset löysivät kaikki laittomat Kodi-lisäosat täydellä voimalla yksi kerrallaan. Ensimmäinen lisäysvarasto, joka joutui vastaamaan torjuntaan, oli TVAddons; arkisto, jolla on suurin epävirallisten (laiton) Kodi-lisäosien kirjasto.

Lisäksi Yhdistyneen kuningaskunnan tuomioistuin ja eri maiden viranomaiset pitivät esiasennettuja Kodi-laatikoita laittomina. Kodi-laatikoiden myyntikiellon jälkeen useita pidätyksiä on tehty ja monet käyttäjät ja kehittäjät ovat vastaanottaneet DMCA-ilmoitukset.

Monet tunnetut epäviralliset Kodi-lisäosakehittäjät, kuten Ares Wizard, Mr.Blamo. Illuminati, Terrarium TV Colossus ja muutamat muut ovat lopettaneet toimintansa, koska he olivat viranomaisten voimakkaan paineen alla ja olivat saaneet DMCA-ilmoituksia ja ACE-ilmoituksia..

Jopa sana “Kodi” poistettiin Googlen automaattisen täydennyshaun ehdotuksista. Tämä on todella kielteinen tekijä sekä Kodi-käyttäjille että Kodi-kehittäjille.

Säilytystilojen ja lisäosien sulkeminen aiheutti suurta tuhoa, koska niitä käyttäneet käyttäjät, jotka käyttivät näitä lisäosia ja säilytystiloja, jäivät avuttomiksi. He vain pystyivät etsimään vaihtoehtoisia säilytystiloja, ja jos he olivat onnekkaita, löysivät sellaisen. Kuitenkin monia lisäosia isännöivät alkuperäiset arkistot ja kun tällaiset säilytystilat suljetaan, on lähes mahdotonta löytää vaihtoehtoa tälle.

Monet arkistot ja lisäosat palaavat takaisin tällaisista torjunnoista, mutta se on harvinainen tapaus. Voit ottaa Kodi Israel -varaston esimerkiksi, joka meni muutama kuukausi sitten tuntemattomista syistä. Tässä arkistossa oli melkein kaikki suositut lisäosat, ja koko yhteisö tunsi sen puuttumisen, koska monet käyttäjät luottavat siihen. Siitä huolimatta se palautui jo muutama viikko sitten takaisin uudella URL-osoitteella ja käyttäjät ovat palanneet suoratoistoraidalle. Sama tapahtui UKodissa ja monissa muissa arkistoissa, mutta jokainen arkisto tai lisäosa ei ole niin onnekasta.

Monet kehittäjät luopuvat taistelustaan ​​tällaisten iskujen takia, koska se jättää heidät murtumaan. Terrarium TV: n sammuttaminen on viimeaikainen esimerkki, koska sen johtavan kehittäjän viimeinen viesti kertoi selvästi, että hän on luopunut projektistaan ​​viranomaisten voimakkaan paineen alla.

Naudanliha teollisuudessa

Piratismin vastaiset viranomaiset katselivat Kodi-lisäosien laitonta toimintaa ja seurasivat kaikkea tarkkaan. Kun verkkovirtauspalvelut, kuten Netflix ja Amazon, hyppivät laittomien Kodi-lisäosien vastaiseen kampanjaan, tukahduttaminen sai vauhtia.

Viranomaisia ​​lukuun ottamatta, Kodi-yhteisössä on olemassa aulaita. Yksi sinänsä näkyvimmistä uhreista on TVAddons. Se on yksi suosituimmista epävirallisista Kodi-lisäosakehittäjistä ja sillä on oma arkisto.

TVAddons kohtasi aiemmin joitain sammutuksia ja juridisia huomautuksia, mutta kaikesta kuumuudesta huolimatta se on edelleen verkossa ja sillä on paljon faneja. TVAddons julkaisi blogin tapauksestaan ​​tuomioistuimessa ja se aloitti tällä lausunnolla:

Kanadan suurimmat teletoimittajat: Bell, Videotron, Rogers ja TVA haastavat TV ADDONS -sovelluksia. He eivät koskaan lähettäneet meille poistoilmoitusta, vaikka laki sitä vaatii. Emme ole koskaan isännöineet tai linkittäneet suoraan minkään tyyppistä suojattua sisältöä. Alle 1% kaikista indeksoimissamme Kodi-lisäosista syytettiin jopa loukkaavista. Siitä huolimatta he pyrkivät tuhoamaan yhteisömme ja emme välitä siitä, joiden oikeuksia he rikkovat prosessissa. He yrittivät saada meidät sammuttamaan siviilioikeudenkäynnin aikana, mutta oikeudenmukaisuus vallitsi ja TV-LISÄT voittivat oikeudessa. Ajattelimme, että kaikki oli hyvin, kunnes he onnistuivat manipuloimaan lakia pitääksemme meidät kuitenkin muutenkin …

Tässä on kuvakaappaus liikenteestä, jonka TVAddons lähetti blogiinsa viime vuonna:

Tässä on kaikki TVAddons-profiilista, mutta nyt katsotaanpa naudanlihaa, joka eräillä bloggaajilla ja teknisten arvostelujen kirjoittajilla on TVAddonsia vastaan:

Nämä ovat vain satunnaisia ​​bloggaajia ja tekniikan arvioijoita, jotka kommentoivat TVAddonsia vastaan. Uutta naudanlihaa nähtiin kuitenkin aiemmin tänä vuonna uusien Kodi-lisäosakehittäjien ja nykyisten ja vakiintuneiden Kodi-kehittäjien välillä.

Jotkut kehittäjät uskovat, että tulojen saaminen näistä lisäosista vahingoittaa Kodi-yhteisön tunteita. Toisaalta, toinen osapuoli uskoo, että heidän työnsä ansaitsee maksamisen ja he ansaitsevat tulla maksamaan riskistä, jonka he ottavat tarjoamalla tekijänoikeuksien alaista sisältöä ilmaiseksi.

Kodi-trendi laskussa

Viime kuukausina on havaittu, että Kodi-trendi laskee ajan myötä. Tämä on huolestuttava asia sekä Kodi-yhteisölle että sisällöntuottajille.

Kodi on yksi potentiaalisimmista markkinoista suoratoistosisällön jakelijoille ja tuottajille. Tärkeimpiä syitä Kodi-trendin vähentymiseen ei ole vielä tiedossa, mutta virtausgurun mukaan tämä saattaa johtua lisääntyvistä piratismia koskevista torjunnoista Kodi-lisäosien suhteen.

Kodi on ollut hallitseva suoratoisto-ohjelmisto vuosia, eikä mikään muu suoratoistoalusta onnistunut ohittamaan sitä viime vuonna. Taulukot näyttävät kuitenkin kääntyvän, koska laskusuuntaus on antanut suuren edun Hulun kaltaisille online-suoratoistoalustoille markkinaosuuksien hyödyntämiseksi..

Kodi on yksi potentiaalisimmista markkinoista suoratoistosisällön jakelijoille ja tuottajille. Tärkeimpiä syitä Kodi-trendin vähentymiseen ei ole vielä tiedossa, mutta virtausgurun mukaan tämä saattaa johtua lisääntyvistä piratismia koskevista torjunnoista Kodi-lisäosien suhteen.

Kodi on ollut hallitseva suoratoisto-ohjelmisto vuosia, eikä mikään muu suoratoistoalusta onnistunut ohittamaan sitä viime vuonna. Taulukot näyttävät kuitenkin kääntyvän, koska laskusuuntaus on antanut suuren edun Hulun kaltaisille online-suoratoistoalustoille markkinaosuuksien hyödyntämiseksi..

Kuten huomaat, vuoden 2017 loppuun mennessä Hulun trendi ei ollut mitenkään lähellä Kodia, mutta vuoden 2018 puoliväliin mennessä se on ohittanut Kodi. Hulu on yksi johtavista online-suoratoistoalustoista, ja vertailutilastot päättelevät, että ehkä Kodi-hallinnan päivät ovat ohitse.

Monet verkossa suoratoistavat geeksit uskovat, että jos trendi jatkuu laskussa tässä tahdissa ja jos nämä ryöstöt eivät hidastu tai pysähdy, saatamme pian nähdä Kodin hallituskauden loppumisen tai jopa sen läsnäolon..

Kodi on ollut huomion keskipiste, kohdentaen samalla kritiikkiä ja kiitosta. Kodin imago on kuitenkin vaurioitunut huomattavasti kielteisten uutisten ja palautteiden takia. Kodi-kehittäjät ovat asettuneet tässä vaiheessa ja he yrittävät yhdistää Kodi-yhteisön uudelleen ja rakentaa sen maineen erilaisilla sosiaalisilla foorumeilla.

Mitä Kodille seuraavaksi?

Kodilla on edelleen paljon potentiaalia itsessään ja mahdollisuuksia teollisuudessa, koska teollisuus kukkii päivä päivältä. Kodi-tiimin on palautettavakseen vauhtinsa varmistaa, että he puhdistavat peittäneet piratismiväitteiden sumun ja ovat niin puhtaita kuin mahdollista.

Kodi-lisäosien käytön hallitsemiseksi ja sen varmistamiseksi, että käytetyissä lisäosissa ei ole tekijänoikeusloukkauksia, tarvitaan voimakasta käytön seurantaa. Vain tällä tavoin he voivat saada takaisin maineen, joka on erittäin särkynyt.

Kukaan ei voi kuitenkaan kiistää sitä tosiasiaa, että Kodi on saavuttanut tämän tason kolmansien osapuolien Kodi-lisäosien takia, mutta tämä on ajan tarve ja heidän on toteutettava merkittäviä toimia piratismin vastaisesti.

Kodi -yhteisön yhtenäisyys voi olla myös erittäin lupaava tekijä Kodi-bitin uudelleenkasvussa, meidän on odotettava sitä. Tänä aikana muut online-suoratoistopalvelut kasvattavat markkinaosuuttaan, ja tämän voittamiseksi Kodin on varmasti keksittävä jotain parempaa ja innovatiivista..

Sormet ristissä!

Aineen sydän

Kodi on ollut lentävä linnoitus, hallinneen mediavirtausteollisuutta jo jonkin aikaa. Kodin päivät näyttävät kuitenkin olevan lähellä. Suuntaus laskee päivä päivältä. Se on herättänyt monia kulmakarvoja, ja Kodin mahdollisuuksista ja sen kestävyydestä herätetään kysymyksiä.

Kodi on jo syvällä merirosvojen vastaisten syiden vesillä, ja sen oikeudellisesta asemasta on kyseenalaistettu voimakkaasti, vaikka Kodi-ryhmä on jo esittänyt monia selvennyksiä.

Havainnot lisääntyvät ajan myötä, ja näiden kolmansien osapuolien lisäosien vuoksi Kodi kärsii. Viranomaiset tiukentavat nyt enemmän online-piratismia, mikä ei ole täysin keskittynyt Kodiin, mutta myös muut ilmaiset online-suoratoistopalvelut ja torrentit ovat piratismin vastaisten viranomaisten ristissä..

Kodille ja yhteisölle on todellakin tärkeä aika, ja sen on odotettava ja katsottava, kuinka kova meri on Kodille, koska seuraavat kuukaudet saattavat osoittautua ratkaiseviksi.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map