Si të instaloni Kodi në Raspberry Pi 1, Pi 2, Pi 3 And Raspbian – Hapat e Lehtë

Kodi është një softuer falas me burim të hapur që mund të shkarkohet në pajisjen tuaj Raspberry Pi dhe me të mund të shikoni filma, shfaqje TV, sporte të drejtpërdrejta dhe gjithçka që dëshironi nga zemra juaj. Me 6 hapa të thjeshtë do të jeni në gjendje të dini se si ta instaloni Kodi në Raspberry Pi dhe Kodi juaj do të dalë në punë pa asnjë kohë. Procesi i instalimit të Kodi është i ndryshëm për Raspberry Pi First Generation, ndërsa instalimi i VPN më i mirë për Kodi në mjedër Pi është një metodë pak e ndërlikuar e cila ndodh duke përdorur depo Zomboided.


Gjërat e nevojshme për të konfiguruar Raspberry Pi për Kodi v17.6

Para se të hidheni në instalimin e Kodi në Raspberry Pi, më lejoni t’ju tregoj për gjërat që ju nevojiten për të konfiguruar Raspberry Pi. Për vendosjen e periferikëve të mëposhtëm janë të nevojshme për vendosjen e Raspberry Pi:

1. Pajisja e Raspberry Pi

Shtë e qartë se pa vetë pajisjen nuk mund të vazhdoni më tej. Sigurohuni që të blini një model të azhurnuar të Raspberry Pi, në mënyrë që të mos përballeni me ndonjë çështje që lidhet me harduerin ose pajtueshmërinë me sistemin operativ.

Sa më të vjetra marrin bordet Raspberry Pi, performanca e tyre fillon të bie. Kjo është arsyeja pse unë rekomandoj përdoruesit që të zgjedhin bordet e tyre ose të blejnë modelin më të fundit të Raspberry Pi.

2. caseështja Flirc Raspberry Pi

Rasti i Flirc Raspberry Pi nuk është një nevojë thelbësore por është një gjë e mirë të keni nëse planifikoni të shikoni me zhurmë. Arsyeja pas kësaj rekomandimi është se një rast Flirc Raspberry Pi vjen me një lavaman të integruar të nxehtësisë, i cili parandalon mbinxehjen e bordit.

Shumë përdorues kanë raportuar çështje të mbinxehjes dhe kjo ndodh zakonisht sepse kur jeni duke transmetuar me orë të tëra, performanca e bordit përdoret plotësisht. Mbinxehja mund të shkaktojë shumë çështje të harduerit dhe ndonjëherë mund të rezultojë në një qark të shkurtër.

Një arsye tjetër për të zgjedhur një rast Flicr është se ajo i jep një pamje të shkëlqyeshme bordit tuaj për shkak të trupit të tij të lezetshëm të aluminit. Ju mund ta mbani bordin e mbingarkuar pa u shqetësuar për çështjet e mbinxehjes dhe bordi juaj merr një pamje të re të shkëlqyeshme gjithashtu.

3. Kabllo Ethernet

Një kabllo Ethernet me shpejtësi të lartë është e nevojshme të keni, jo vetëm për lidhjen e pajisjes tuaj në internet, por edhe për të patur një shpejtësi të mirë të brezit për transmetim të pandërprerë.

4. kabllo HDMI

Për lidhjen e pajisjes tuaj Raspberry Pi në TV tuaj, do t’ju duhet një kabllo HDMI. Një kabllo HDMI funksionon më mirë sesa hedhja e ekranit për shkak të tij nuk ofron vizual të vonuar.

5. Kartë memorie microSD

Një ruajtje e jashtme është e nevojshme për ruajtjen e skedarëve mediatikë në Raspberry Pi. Shumë përdorues zgjedhin disqet USB, të cilat nuk janë mjaft të shpejtë për tërheqjen e skedarëve mediatikë, dhe nganjëherë ato ngadalësojnë sistemin. Përdorimi i një karte mikro SD është gjithmonë një mundësi më e mirë sesa një shkop USB.

Sidoqoftë, Raspberry Pi nuk mbështet çdo kartë micro SD. Ju mund të keni një kartë mikro SD së bashku me Raspberry Pi tuaj në paketë; kontrolloni mirë kartën sepse shumë herë këto karta janë të një cilësie të ulët.

Do të shihni kartat Samsung dhe Kingston që vijnë në pako me pajisjet Raspberry Pi, të cilat nuk janë aq efikase. Shtë më mirë që të përdorni kartat SanDisk dhe që gjithashtu duhet të jenë të paktën 16 GB, për të siguruar përvojë të qetë të funksionimit.

6. Përshtatës mikro USB

Përshtatësit e rrymës nuk janë të përfshira në paketë kur blini një bord Raspberry Pi, kjo është arsyeja pse duhet t’i blini ato veç e veç. Sigurohuni që të blini një përshtatës të energjisë me cilësi të lartë të mbështetur nga pajisja juaj sepse nganjëherë ka pako që ofrojnë disa adaptorë të nivelit të ulët së bashku me bordet Raspberry Pi. Bordet e tilla nuk zgjasin shumë dhe mund të dëmtojnë bordin tuaj në rast të luhatjeve të tensionit.

Si të instaloni Kodi në Raspberry Pi 1 në 6 hapa

 1. Hapni shfletuesin tuaj dhe vizitoni faqen e internetit të OpenELEC > Klikoni në Shkarkime > Shkoni poshtë tek mjedrat e ndërtuara. Ka ndërtime të ndara për Raspberry Pi 1, 2, 3, ose Zero. Zgjidhni ndërtimin e Raspberry Pi Generation (Skedari i Disk image) > Shkarkoni skedarin zip mbi pajisjen tuaj.si të instaloni kodi në pi mjedër
 2. Pasi të shkarkohet skedari zip, nxirrni skedarin zip në pajisjen tuaj.
 3. Tani duhet të kopjojmë skedarin e nxjerrë në një kartë micro SD, dhe për këtë kemi nevojë për një program të quajtur Rufus që krijon disqe USB bootable. Shkarkoni skedarin nga lidhja e paraqitur Këtu.shkarko mjedër pi
 4. Pasi të shkarkoni, hapni Rufus > Do të shfaqet një kuti që do të kërkojë informacion > Zgjidhni kartën tuaj SD nga opsioni i pajisjes > Klikoni në imazhin e Diskut të vendosur në kutinë.kodi i kartës së mjedrës pi sd
 5. Tani shfletoni skedarin që është nxjerrë dhe zgjidhni skedarin e veçantë > Goditi butonin Start në kutinë. Dosja do të shkruhet në kartën SD. si të vendosni kodi në mjedër pi
 6. Tani hiqni kartën SD dhe vendoseni përsëri në pajisjen tuaj Raspberry Pi. Pasi pajisja Raspberry Pi të ndizet, automatikisht do të futet në Kodi. Shijoni duke përdorur Kodi në Raspberry Pi.

Si të instaloni Kodi në Raspberry Pi 2

Për të instaluar Kodi në Raspberry Pi 2, përveç hapit të parë i gjithë procesi do të mbetet i njëjtë. Hapni shfletuesin tuaj dhe vizitoni faqen e internetit të OpenELEC > Kliko në skedën “Shkarkim” i vendosur në krye > Shkoni poshtë tek Raspberry Pi ndërton > Tani zgjidhni Raspberry Pi 2 (skedar imazhi Disk) dhe Shkarkoni skedarin zip në pajisjen tuaj > tani Vazhdoni me hapin 2 nga udhëzimet e lartpërmendura siç përshkruhet për Raspberry Pi Generation.

si të instaloni kodi në mjedër pi 2

Si të instaloni Kodi Krypton v17.6 në Raspberry Pi 3

 1. Shkarkoni versionin më të fundit të Installer OSMC Raspberry Pi nga faqja e tyre zyrtare e internetit, d.m.th. https://osmc.tv/download/.si të instaloni kodi në mjedër pi 3
 2. Plugoni SD-Card për instalimin e Kodi dhe ekzekutimin e Instaluesit të OSMC.si të vendosni kodi në raspberry pi 3
 3. Zgjidhni gjuhën tuaj të preferuar > Zgjidhni Raspberry Pi 2/3 nga lista rënëse poshtë kutisë së gjuhës.si të shtoni kodi në mjedër pi 3
 4. Tani, zgjidhni versionin e ndërtesës që dëshironi të instaloni > Zgjedhja optimale është të zgjidhni versionin më të fundit të ndërtuar sepse funksionon më mirë.instalim osmc për kodi
 5. Tani zgjidhni kartën SD si media e ruajtjes.opsionet e instalimit për kodi 17.6 në mjedër pi 3
 6. Nëse jeni duke përdorur një kabllo Ethernet, atëherë zgjidhni lidhjen Wired ose nëse jeni duke përdorur një lidhje Wi-Fi, atëherë zgjidhni Wireless.udhëzues konfigurimi për kodi 17.6 në mjedër pi 3
 7. Sigurohuni që rruga e përmendur është e saktë.hapat për kodi 17.6 në mjedër pi 3
 8. Kontrolloni shenjën e mohimit të marrëveshjes së licencës dhe shkarkimi do të fillojë.shkarko kodi 17.6 krypton në mjedër pi 3
 9. Sapo të përfundojë instalimi, OSMC do të instalohet në kartën tuaj SD.shkarkoni kodi jarvis në raspberry pi 3
 10. Pasi të instalohet OSMC në kartën tuaj SD, mund ta përdorni këtë kartë SD në Raspberry Pi.Kartë SD në Raspberry Pi tuaj
 11. Vendosni kartën tuaj SD në pajisjen tuaj të Mjedër dhe lidhni të gjitha periferitë në portet e tyre përkatëse.Vendosni kartën tuaj SD në pajisjen tuaj të Mjedër dhe lidhni të gjitha periferitë
 12. Sistemi do të rritet dhe instalimi do të përfundojë.

Sistemi do të rritet dhe instalimi do të përfundojë

Si të instaloni Kodi në Raspbian në 9 hapa

Raspbian është një program operativ falas për pajisjen Raspberry Pi. Shtë sistemi kryesor operativ për Raspberry Pi dhe që përdoret më shpesh për pajisjen.

 1. Instaloni Raspbian Jesse në faqen e internetit të Raspberry Pi dhe hapni Raspbian pasi të jetë instaluar.
 2. Shko te menuja > preferencat > Klikoni në Raspberry Pi Configuration.
 3. Klikoni në Zgjero sistemin e skedarëve.
 4. Tani klikoni në skedën Performance. Nëse keni Raspberry Pi 1, atëherë duhet të zgjidhni GPU Memory of 128, ndërsa mund të zgjidhni 256 Memory GPU për Raspberry Pi 2 dhe 3. Klikoni PO për Reboot.
 5. Tani duhet ta instalojmë Kodi në Raspbian. Për këtë, duhet të siguroheni që jeni i lidhur me internetin Wi-Fi ose Ethernet.
 6. Klikoni në ikonën e Terminalit e vendosur në krye > Tani kopjoni saktësisht update azhurnimin e sudo-marrjes ’saktësisht dhe ngjitur në Terminal > Shtypni Enter > Kodi do të marrë disa minuta për tu instaluar.
 7. Pasi të përfundojë instalimi, kopjoni saktësisht kod sudo apt-get install kodi ’ > Shtypni Enter.
 8. lloj Y nëse kërkon që ju të vazhdoni me instalimin në Terminal > Shtypni Enter.
 9. Tani Shkoni te menuja > Tingull dhe Video > Qendra e Mediave Kodi > Ju jeni mirë të përdorni Kodi, Enjoy!

Si të instaloni Raspberry Pi VPN në Kodi Krypton Version 17.6

Instalimi i Raspberry Pi VPN nuk është një shëtitje në park për fillestarët, por ne do të diskutojmë në detaje se si mund të instaloni Raspberry Pi VPN në Kodi Krypton Version 17 në 8 hapa. Para se të filloni të instaloni Raspberry Pi VPN në Kodi, duhet të krijoni një llogari Raspberry Pi VPN me çdo shërbim dhe më pas të ndiqni hapat e mëposhtëm:

 1. Duhet të keni një USB flash drive të futur në kompjuterin tuaj.
 2. Shkarkoni Repartin e Zomboided nga Këtu.
 3. Transferoni ose kopjoni Repository Zomboided në USB flash drive.
 4. Shkulni USB nga kompjuteri dhe futeni në pajisjen tuaj Raspberry Pi.
 5. Shkoni në Porgrams > Add-ons > Të merrni më shumë > Zgjidhni elipsat ‘…” Zgjidhni përsëri Ellipses > Zgjidhni Instaloni nga Zip.
 6. Zgjidhni opsionin e flash drive nga lista > Zgjidhni depo.zomboided.plugins-1.0.0.zip > Depoja do të marrë kohë për ta instaluar.
 7. Shko përsëri në faqen e Shtesave > Klikoni në Instalim nga depo > Zgjidhni Depo Shtese Zomboided > Klikoni në VPN Manager për OpenVPN > Klikoni në Install.
 8. Shko te Ekrani fillestar Kodi > Add-ons > Shtesa të programit > Menaxher VPN për OpenVPN.
 9. Do të shfaqet një kuti ku do t’ju duhet të zgjidhni Shërbimin e dëshiruar të Raspberry Pi VPN > Vendosni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin > gëzojnë.

Sigurohuni që nuk po regjistroheni ose po mendoni të provoni një VPN falas për Kodi sepse nuk janë të besueshëm dhe nuk janë të pajtueshëm me Raspberry Pi.

Si të instaloni Raspberry Pi VPN në Kodi Jarvis Version 16

Procesi i instalimit të Raspberry Pi VPN në Kodi Jarvis Version 16 mbetet i njëjtë me atë të Kodi Krypton Version 17. Nëse keni nevojë të instaloni Raspberry Pi VPN, atëherë ndiqni hapat e përshkruar më sipër.

Raspberry Pi Kodi Shkarkim

Në mënyrë që të shkarkoni Kodi në pajisjen tuaj Raspberry Pi, duhet të shkarkoni OpenELEC për pajisjen tuaj përkatëse Raspberry Pi, ndërsa nga ana tjetër ju kërkoni më tej të shkarkoni Rufus.

 1. Ju mund të merrni OpenELEC për pajisjen tuaj Raspberry Pi 1, 2 ose 3 Këtu.
 2. Mund të merrni softuer Rufus nga Këtu.
 3. Ju mund të merrni Raspbian OS nga Këtu.

Kërkesa të tjera

Ndërsa instaloni Kodi në Raspberry Pi, gjithashtu duhet të keni një kartë micro SD me një përshtatës, në mënyrë që të mund ta lidhni lehtësisht në kompjuterin tuaj. Shihni këtë udhëzues për instalimin e kodi në Raspbian Jessie OS.

kërkesë për mjedër pi kodi

Alternativa e Raspberry Pi Kodi

Ka shumë alternativa Kodi xbox një si:

 1. Kodi mbi Roku
 2. Kodi në Xbox One
 3. Kodi në iPad
 4. Kodi në Firestick
 5. Kodi në Windows
 6. Kodi në Apple TV
 7. Kodi në Nvidia Shield

Për të përfunduar gjërat lart

Kodi është zgjedhja përfundimtare për Raspberry Pi ku mund të shikoni me lehtësi ton të përmbajtjes së mediave. Në këtë udhëzues kemi dhënë hapa se si të instaloni Kodi në Raspberry Pi 1, 2 dhe 3 me 6 hapa të thjeshtë. Hapat për të shkarkuar Kodi në Raspberry Pi 2 dhe 3 janë të njëjta, por hapi për të shkarkuar Kodi në Raspberry Pi First Generation është pak më ndryshe. Kështu që kënaqeni me Kodi në pajisjen tuaj Raspberry Pi.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map